Почетна » „БЕЛИ“ НА 101 ЛОКАЦИЈИ У ГРАДУ: До краја 2023. свако насеље имаће пункт са дежурним комуналним милиционаром

„БЕЛИ“ НА 101 ЛОКАЦИЈИ У ГРАДУ: До краја 2023. свако насеље имаће пункт са дежурним комуналним милиционаром

од Други Пишу
0 коментар

До краја следеће године планирамо да на 101 локацији широм Београда поставимо контејнере у којима ће бити „бели“, односно припадници Службе јавног реда и комуналне милиције. То је, као један од планова за чију ће реализацију бити издвојен новац из буџета за 2023, најавио градоначелник Београда Александар Шапић.

Мада су „бели“ сада присутнији на улицама и у патролама, како би у сваком моменту били на располагању суграђанима, имаће своје штабове у сваком градском насељу. Ту ће бити дежурни, а грађани ће у тим пунктовима и непосредно на улици, моћи да упућују своје пријаве и траже помоћ и усмеравање за брже решавање комуналних проблема.

„Бели“ ће примедбе прослеђивати основној унутрашњој јединици која је надлежна за комуникацију са грађанима, одакле су дужни да у року од 72 сата обавесте људе који су пријавили непријатну ситуацију.

– Сваки део нашег града имаће своју станицу јавног реда где ће боравити наши комунални милицајци или „београдски лични бели“, који ће унети додатну безбедност и сигурност на престоничке улице, као и јавни ред који је свима неопходан – рекао је Шапић.

Како каже први човек престонице, Граду ће у наредне две године бити потребно више стотина људи за тај посао, како би ова служба заживела. Шапић подсећа да их у овом моменту има око 400, а неопходно их је око хиљаду. На конкурс, који је недавно расписан како би се примило још педесетак људи који би ишли на обуку за комуналне милиционаре, јавило се 27 заинтересованих. Он каже да ће се Град трудити да побољша услове за рад комуналних милиционара, како би „привукли“ што више оних који желе да се баве одржавањем јавног реда у Београду.

Осим уобичајених послова, главни задатак „белих“ током децембра је контрола буке. Униформисани припадници престоничке Службе јавног реда кренули су у посету локалима, ресторанима и на оне локације са којих су стигле притужбе грађана.

УСКОРО БРОЈ ЗА ПРОБЛЕМЕ
ГРАЂАНИ ће своје комуналне проблеме моћи и да пријављују на број 11-0-11, који би Управа Града требало да активира до краја године. На овом јединственом броју, Београђани ће моћи да добију одговоре на питања када ће да добију воду, какви су то радови у њиховом комшилуку, зашто је зграда остала без струје… Тренутно се ради на синхронизацији свих градских секретаријата и јавних предузећа.

С.В.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар