Почетна » Београд поново купује новогодишњу расвету

Београд поново купује новогодишњу расвету

од admin
0 коментар

 

У конкурсној документацији и плану јавних набавки није наведена процењена вредност ове набавке. Ипак, када се зна да је пре четири године београдски Секретаријат за послове одбране ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима платио више од 20 милиона динара за 3.200 ланчаница може се наслутити да ће ланчанице и ове године коштати грађане више десетина милиона динара, пише Пиштаљка.

Услов за учешће на овом тендеру је приход од 45 милиона динара у претходне три године, а тражене ланчанице и завесе су детаљно описане у конкурсној документацији и представљене скицом. Ланчанице су заправо гумена светлећа црева, а светлеће завесе су међусобно повезана црева у тракасте завесе.

Пиштаљка годинама уназад пише о незаконитим набавкама уличне новогодишње расвете, али локалним челницима нико не стаје на пут и они не само што настављају са истом праксом већ се то понашање проширило и на друге градове и јавна предузећа и понавља се из године у годину.

Главне послове набавке новогодишње расвете и даље добија фирма „Кип Лајт“, па је тако само у Крушевцу од ЈКП „Крушевац“ прошле године зарадила 25 милиона динара са ПДВ-ом. Посао су добили свега осам дана пред Нову годину, а на тендеру су били једини понуђач. Власник ове фирме је Радован Ђумић.

Београдски тендери за новогодишњу расвету до сада су се завршавали победом ове фирме која је била и једини учесник.

Пиштаљка.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар