Почетна Локалне вестиБеоград Београд: „Хуманитарци” варају грађане

Београд: „Хуманитарци” варају грађане

од admin
0 коментар

Преваранти неколико месеци вршљају по општини Стари град. Траже новац за „лечење деце“, чак издају и потврде

ПОСЛЕДЊИХ неколико месеци на територији општине Стари град појавили су се лажни хуманитарци који позивајући се на „болесну децу“ узимају новац од суграђана.

Недавно су двојица мушкараца говорећи да су чланови удружења „Хумано срце“ из Јарка преварили станаре насеља Дорћол, преко пруге.

– Два млађа човека су током марта била у мом улазу и узимала новац од станара позивајући се на мене као председника Скупштине станара, говорећи да за то што раде имају сагласност општине Стари град – каже председник Скупштине станара у једној од зграда у којој су преваранти „оперисали“. – Тако су од једне старије станарке добили 400 динара, оставивши јој признаницу са печатом организације „Хумано срце“.

Према његовим речима, преваранти су добро опремљени, поседују фалсификована уверења, потврде, фотографије… Чак су и тврдили да за своје активности имају и одобрење полиције.

Поједини станари увидели су да је реч о превари па су покушали да сазнају имена „хуманитараца“ како би их пријавили. Међутим, испоставило се да су имена лажна па из ове општине апелују на све суграђане да обрате пажњу коме дају новац, и да не отварају врата непознатим особама.

М. ВЕЉКОВИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар