Почетна » Београд на води: Савамалу неће рушити!

Београд на води: Савамалу неће рушити!

од admin
0 коментар

Владан Вукосављевић, градски секретар за културу, тврди да ће старој градској четврти бити враћен некадашњи сјај. Поред „Београда на води“, заблистаће и „стара дама“

АВАМАЛУ, део престонице смештен тик уз њен центар, неће „потопити“ пројекат „Београд на води“. Овај кварт на атрактивној локацији крај Саве не само да ће преживети најављену помпезну градњу, већ ће му она вратити некадашњи сјај, истакао је градски секретар за културу Владан Вукосављевић.

– Према ономе што ја знам, а то није ужа област мог деловања, пројекат „Београд на води“ не обухвата рушење Савамале – изјавио је Вукосављевић. – Напротив, он ће се градити на једном простору који је омеђен, а који можемо видети у Урбанистичком плану.

Притом, лице ове „старе даме“ биће освежено. Наиме, њене окрњене фасаде, на којима су видљиве „ране“ у спољашњим зидовима настајале годинама, биће саниране.

– Добио сам извесно уверавање да ће простору Савамале, оваквом какав је сада, бити додељена средства – истиче Вукосављевић. – Она ће бити искоришћена за обогаћивање културних садржаја, одређивање већег простора за културне активности, реновирање, реконструкцију…

Савамалу препознатљивом чине многа здања, између осталих, „Миксер“, Урбани инкубатор, Гете институт, Културни центар „Град“, који су настали по угледу на сличне у четвртима Берлина и Њујорка.

ПРОБЛЕМ БИОСКОПА „ЗВЕЗДА“

ДРЖАВА мора да интервенише и преиспита шта се у правном смислу може урадити по питању биоскопа „Звезда“, оценио је Владан Вукосављевић, напомињући да су граду везане руке.

– Једноставно, граду су релативно везане руке. Процес приватизације је окончан на добро познат начин. Представници Агенције за приватизацију тврде да је то урађено у складу са законом. Многобројни посленици из области културе се не слажу – навео је Вукосављевић.

Ј. Н.      Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар