Почетна » Београд: Опет нови тарифни систем за ГСП?

Београд: Опет нови тарифни систем за ГСП?

од admin
0 коментар

Јавни градски превоз у српској престоници би могао ускоро да доживи још једну промену у 2015. години

ГРАД Београд ради на изради новог тарифног система! И то само неколико месеци пошто је претходни модел скоро у потпуности повучен из употребе и пре него што је ступио на снагу.

Руководеће структуре, засад, прилично су „закопчане“ у разговорима о променама, уз напомену да би нови тарифни систем требало да буде – подстицајан. И да би његов нацрт требало да буде готов за месец дана.

Засад није потпуно јасно да ли ће се будуће промене односити само на зону 2 Интегрисаног тарифног система (ИТС 2) која није била обухваћена променама почетком године, или ће, што је извесније, доћи до нових рокада и у јавном градском превозу у централним општинама.

Подсетимо, променама уведеним од 1. фебруара цена најјефтиније карте је са 72 (за једну вожњу) повећана на 89 динара (временска на 90 минута), али су после великог притиска јавности повучене скоро све промене које су се односиле на пензионере

 

ПРОДАТО 10 ОДСТО ВИШЕ КАРАТА

НОВИ тарифни систем уведен од 1. фебруара, према подацима које је обелоданила Дирекција за саобраћај, донео је благи пораст продаје карата, али недовољан како би градски саобраћај нормално функционисао без дотација. Прошлог месеца продато је 10 одсто више допуна него у истом раздобљу 2014. године.

Е. Б. Р.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар