Почетна » Београд: Укинута забрана продаје алкохола од 22 сата до шест сати

Београд: Укинута забрана продаје алкохола од 22 сата до шест сати

од admin
0 коментар

Скупштина града Београда одлучила је да укине забрану продаје алкохолних пића, пива и пиротехничких средстава од 22 сата до шест ујутру

БЕОГРАД – Скупштина града Београда одлучила је данас да укине забрану продаје алкохолних пића, пива и пиротехничких средстава од 22 сата до шест ујутру.

Одборници су усвојили измене одлуке о радном времену занатства и трговине у Београду, којима се предвиђа брисање члана 11 те одлуке, који се односио на забрану продаје алкохола и пиротехнике од 22 сата до шест сати ујутру.

Та одлука, како се наводи, ступиће на снагу осам дана од објављивања у службеном листу Града Београда.

Заменица градског секретара за привреду Маја Бајагић рекла је да забрана продаје алкохола није дала очекиване резултате.

Како је рекла, Унија послодаваца Србије изнела је податак да је у Београду промет опао за 30 одсто, а запосленост за 9,9 одсто, као ефекат увођења забране.

„Према истраживању Привредне коморе Београда, мера забране је имала ефекат да је укинуто је 300 радних места, односно да је посао изгубила ‘трећа смена'“, рекла је Бајагић образлажући одлуку.

Критикујући измене одлуке, одборник ДС Зоран Алимпић рекао је да је забрана била непопуларна и контроверзна мера, која је изазвала незадовољство младих људи, али да постоје озбиљни разлози због којих је била уведена.

„Овакве мере се редовно примењују у великим европским градовима“, рекао је Алимпић и додао је у огромној мери био смањен број људи којима је указана помоћ због алкохолизма у ноћним сатима.

„Јасно ми је да је ово популарна мера, али мислим да је овде кључан интерес државе да заради на продаји алкохола, јер је профит државе од продаје алкохолних пића велики“, рекао је Алимпић.

Танјуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар