Почетна » ЦЕНТАР ДОБИЈА ВИШЕ НОВЦА НЕГО ВРАЧАР: После ребаланса буџета, градске општине располажу са 7,1 одсто додатних средстава

ЦЕНТАР ДОБИЈА ВИШЕ НОВЦА НЕГО ВРАЧАР: После ребаланса буџета, градске општине располажу са 7,1 одсто додатних средстава

од admin
0 коментар

 

Ребалансом буџета за 2022. који је усвојен на последњој седници Скупштине града у старом сазиву, обим средства из других извора финасирања увећан је за 7,1 одсто. И у овој новчаној трансакцији, Обреновац је на водећој позицији, па ће укупно за пројекте имати у каси око 1,8 милијарди динара. Стари град успео је да се помери са последњег места, па ће ове године „најтању“ касу ипак, имати Врачар са око 474 милиона динара.

Како је раније било планирано, Обреновац ће највише трошити на еколошле пројекте, а после овог ребаланса, његова каса тежа је око 146 милиона динара, када се израчунају сви извори финансирања. За њим не каска много ни Лазаревац, који има други највећи буџет у износу од 1,3 милијарди динара, а укупан обим средстава увећан му је за око 15 милиона динара.

Трећу позицију држи Палулула, која уместо 1,1 милијарди има 1,2 милијарди динара.

Вождовчани и Земунци су после нове расподеле успели да прескоче милијарду динара, па ће Земун имати око 119 милиона више на стању, а Вождовац око 150 милиона динара.
Општина Врачар је на дну лествице са увећањем од око 31 милион динара, односно укупно око 474 милиона динара. ГО Стари град са свим изворима прихода уместо 494 милиона, рачуна на 24 милиона више, односно око 518 милиона динара.
За планирање активности, Звездарци имају на рачуну око 686 милиона динара, уместо досадаших 660 милиона динара. Нови Београд пројекте може да планира у складу са 593 милиона динара, док је пре ребаланса имао око 562 милиона динара. Општина Сурчин добила је око 903 милиона, док је у ранијој расподели имала око 884 милиона динара.

Сопотска каса тешка је око 691 милион динара, уместо досадашњих 513 милиона динара.

Младеновац после ребаланса може да рачуна на око 817 милиона уместо на 796 милиона динара. Општина Гроцка за планиране пројекте моћи ће да издвоји око 15 милиона више, односно укупно на стању има око 924 милиона динара. Барајево, са приходима из буџета, продајом имовине, дотацијама има више око 86 милиона динара, па њихов укупни буџет стаје око 752 милиона динара. Чукаричка каса променила се за свега три милиона динара, па је тешка око 908 милиона динара. Савски венац има сада 572 милиона динара, а Раковица око 682 милиона динара.

ГРАД РАСПОЛАЖЕ СА 165,9 МИЛИАЈРДИ
БУЏЕТ Града Београда после првог ребаланса увећан је за око 3,1 одсто. Тако ће Град за ову годину имати укупно око 165,9 милијарди динара.

М. СТАНОЈКОВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар