Почетна » Београђани се организују да сами купе Студио Б! Ево како да за 1.000 динара и ви будете сувласник!

Београђани се организују да сами купе Студио Б! Ево како да за 1.000 динара и ви будете сувласник!

од admin
0 коментар

Уколико не желите да радио захваљујући ком вам је свако јутро било добро, уз глас и хумор Душка Радовића или Ђока Вјештице и једина телевизија на којој сте могли да чујете шта се заиста дешава на демонстрацијама 1991. оде у руке неког странца, ког никада није, нити ће занимати дух нашег Београда, дођите сутра на оснивачку скупштину задруге

Београђани имају јединствену прилику да Студио Б, симбол наше престонице, учине својим – и то буквално. Ако довољан број нас донира симболичну суму, Београђани ће коначно имати свој медиј, који ради у заједничком интересу целе Србије.

Неколико Београђана покренуло је ову иницијативу с идејом која, како кажу, можда делује као утопија, али реалност је ипак другачија: У свету постоји више успешних примера реализације оваквог плана.

– Консултовали смо стручњаке, правнике, закон, АПР… и дошли смо до садашњег тренутка. Спремно је све. Оснивамо задругу “План Б” и сви су позвани. Са 1.000 дин учествујете као равноправни задругар и могући будући сувласник Студија Б. Постоји много питања, али сва смо размотрили и план је одржив. Све је по закону и прописима, јер ово није побуна или револуција. Ако покушамо можда и успемо. Ако успемо доказаћемо да можемо.

Осећаћемо се много лепше, свесни да можемо да променимо неке ствари набоље – поручују иницијатори приватизације Студија Б, која би се од приватизација на какве смо навикли, разликовала по томе што би била успешна и изведена на свеопште задовољство.

Dusko Radovic

Уколико не желите да радио захваљујући ком вам је свако јутро било добро, уз глас и хумор Душка Радовића или Ђока Вјештице и једина телевизија на којој сте могли да чујете шта се заиста дешава на демонстрацијама 1991. као и шта има ново на културној сцени Београда, оде у руке неког странца, ког никада није, нити ће занимати дух нашег Београда, дођите сутра на оснивачку скупштину задруге.

Састанак будућих задругара и сувласника, на ком ћете бити обавештени о свему што вас занима, одржаће се у Улици Борислава Пекића 15, од 19 сати.

Потребно је да са собом понесете личну карту и 1.000 динара, како бисте се уписали у Задругу.

Foto: Privatna arhiva

Како објашњавају иницијатори, Александар Аћимовић, Константин Вук Савићевић, Владан Станојловић, Владан Станковић и Милица Ђурић, обавезе будућих власника Студиа Б биће ствар њиховог избора.

– Битно је одабрати једно тело које ће нас представљати и радити у нашем интересу, док остали контролишу и управо тело и све остало – каже Владан Станковић.

Највернији љубитељи Студиа Б позивају вас да о овој акцији обавестите своје пријатеље и поделите информације о њој на интернету – пре него што на оснивачкој скупштини станете на своје место у реду за добијање приступнице оверене печатом, који је регистрован у АПР-у.

– Апелујемо на све суграђане добре воље да се окупимо и да изаберемо најбоље међу нама, који ће радити у општем интересу и ради очувања информативног и медијског простора Београда. Следећи циљ је да обезбедимо довољна средства за куповину и наставак пословања Студија Б, због чега предлажемо да свако од нас уложи по 1.000 динара.

По добијању приступнице, постајете равноправан члан задруге, са правом учествовања у доношењу свих одлука, односно у њиховом изгласавању. Очекујемо масован одзив јер је овај пројекат у интересу свих грађана, а величина улога је прихватљива за све. У плану је и покретање кампање која ће нам обезбедили што масовнију заинтересованост и реакцију људи – поручује Станковић.

Студио Б 1970. године основала је група новинара “Борбе” – сада је ред на нас да се изборимо за њега.

Јована Бабић    телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар

10 + 8 =