Почетна » БЕОГРАЂАНИМА НА АДРЕСЕ СТИГЛО НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Увећани рачуни пореза на имовину

БЕОГРАЂАНИМА НА АДРЕСЕ СТИГЛО НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Увећани рачуни пореза на имовину

од admin
0 коментар

Зависно од квадратуре некретнине и локације, цена коју порески дужници треба да намире до маја 2018. године разликује се за неколико стотина динара

Становници Новог Београда којима је протеклих дана стигло да плате порез на имовину за 2017. годину били су изненађени рачунима јер су они били увећани за око 2 одсто у односу на прошлу годину. Ипак, ова околност не би требала да их изненађује јер су београдски челници ово најавили.

Зависно од квадратуре некретнине и локације, цена коју порески дужници треба да намире до маја 2018. године разликује се за неколико стотина динара.

– Прошле недеље сам добио да платим порез на стан од 57 квадрата. Сад треба да уплатим 7.900 динара, док сам прошле године плаћао 7.700 динара. Видећу да то као и претходних година платим на рате јер износ није мали, а поготово сад – каже Новобеограђанин С. Вистаћ (65).

Foto: Pixabay

Скупштина града Београда је још на седници 30. новембра 2016. године донела Одлуку о допуни Одлуке о висини стопе пореза на имовину којом је прописано да порез на имовину за 2017. годину може бити увећан за 2 одсто у односу на обавезу из 2016. године.

Одлука код утврђивања годишњег пореза на имовину физичких лица за 2017. годину, примењује се на свим градским општинама.

– Наведено значи да ће задужења по пореским решењима за 2017. годину, за све градске општине, у односу на утврђену обавезу за 2016. годину, појединим пореским обвезницима бити увећана до 2 одсто, док ће поједини обвезници имати и смањење обавезе у односу на прошлу годину (због ниже просечне цене одређене врсте непокретности у одређеној зони), а све у складу са конкретном пореско-правном ситуацијом – кажу за “Телеграф” у Секретаријату за јавне приходе.

Онима који не плате на време, затезна камата биће 14 одсто годишње, а могли би бити и кажњени са 5.000 динара за сваки квартал за који није плаћена рата пореза.

С.Васић    Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар