Почетна » Брасер: Морају се знати власници медија

Брасер: Морају се знати власници медија

од admin
0 коментар

Председница Парламентарне скупштине Савета Европе Ан Брасер изјавила је данас да у Србији треба омогућити траснпарентност власништва медија и заштита новинара.

– Морамо знати власнике медја јер, ако не знамо, манипулације могу бити јако велике. Такодје, неопходна је и одговорност самих новинара. Ви имате одговорност да на објетиван начин информишете грађане – поручила је она новинарима у Скупштине Србије.

Оцењујући слободу штампе у Србији и стање људских права, Брасер је навела да је у том смислу потребно учинити доста тога, иако је примећен велики напредак.

– Морам да кажем да је неопходан плурализам медија, слобода штампе је директно утемељена у људским правима и основним слободама – навела је Брасер.

Према њеним речима, пре свега је потребно омогући транспарентност власништва медија, док је дурга важна ствар заштита новинара.

– У Савету Европе смо покренули платформу зато што смо свесни да су животи новинара широм света често угрожени. Морамо се држати заједно, јер знамо да нема демократије без слободе изражавања – оценила је Брасер.

Председница ПС СЕ је закључила да је у Србији, као и у свим земљама, потребно учинити додатне напоре да би се побољшао ниво слободе у медијима.

– То су кораци који предстоје Србији – рекла је Брасер.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар