Почетна » БУДУЋИ ОЧЕВИ ЧЕСТО СУ У ПАНИЦИ Позив Хитној помоћи: Долазите, жена ми се порађа!

БУДУЋИ ОЧЕВИ ЧЕСТО СУ У ПАНИЦИ Позив Хитној помоћи: Долазите, жена ми се порађа!

од admin
0 коментар

Дежурни лекари у ноћи између четвртка и петка породили су Београђанку у њеној кући и помогли да на свет дође здрав дечак !

У МОРУ интервенција у којима су морали да спасавају повређене у саобраћајним несрећама, или хроничне болеснике по становима, екипа Хитне помоћи претпрошле ноћи имала је и један леп задатак. Дежурни лекари породили су суграђанку у њеној кући и помогли да на свет дође здрав дечак.

У петак рано ујутру диспечери Хитне помоћи добили су позив човека који је панично рекао да је његова жена почела да се порађа. Када су лекари стигли није било времена за транспорт у болницу, већ су порођај обавили на лицу места. Мама и беба потом су превезене у ГАК „Народни фронт“.

– Наше екипе оспособљене су за овакве ситуације, имамо неопходну опрему и инструменте – рекла нам је Мирјана Обрадовић, која је примила позив. – Ипак, „хитни порођаји“ у кућама не дешавају се баш често, већ, можда, једном у месец-два. Срећом, никада до сада нисмо имали проблема и порођаји су прошли у најбољем реду.

У Хитној помоћи кажу да позиве за хитни порођај најчешће примају од будућих очева који имају много већу трему од самих породиља. Према искуству лекара, будуће маме углавном су стрпљиве, мирне и сталожене, док очеве ухвати паника.

М. Љ. П.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар