Почетна » БУРЕК СА ЕУРОКРЕМОМ И ПЛАЗМОМ Продају и по 15 тепсија дневно

БУРЕК СА ЕУРОКРЕМОМ И ПЛАЗМОМ Продају и по 15 тепсија дневно

од admin
0 коментар

Месо, сир, зеље добили су своју “конкуренцију”, пошто је у једној београдској пекари, смештеној у Улици царице Милице, између Топличиног и Обилићевог венца, главни хит бурек са еурокремом и плазмом!

На први поглед делује чудно, али се сваког дана тражи – “тепсија више”. Да ли због радозналости, или зато што је комбинација једна од омиљених слаткиша, права је помама за иновацијом, којој нису одолеили на репортери “Блица” у посети.

На пулту пекаре дочекала нас је љупка газдарица Мара (27), идејни творац овог чуда.

Gazdarica Mara ispred svoje pekare

– Искрено, не знам одакле ми идеја. Само ми је пало на памет. Седела сам са мамом и причала о променама које бих могла да уведем у пекару, а да то буде нешто необично. И онда сам само рекла “хајде да направимо слатки бурек” – говори Мара, чија пекара постоји већ 15 година, а сада као власнк већ две године, наставља породичну традцију.

За четири месеца колико је необични бурек у понуди, било је различитих реакција. Прво су људи долазили и само се ишчуђивали, неки су се и нећкали око куповине, али, како је време пролазило, потражња је све већа и већа.

– У почетку су бурек куповале само млађе генерације, али сада заиста долазе људи свих доба – објашњава Мара док пакује овај слатки ужитак старијој дами.

Када је питање укуса, она каже да је сличан палачинкама. Што се тиче прављења, принцип је исти као код стандардних бурека, само се филови разликују.

– Све је исто, исти је принцип прављења, развлачења кора… Овде ради пекар из Македоније који све ручно прави. Најбитније нам је да буде како треба и без адитива – кроз осмех објашњава Мара.

Дневно се прода и до 15 тепсија.

– Постоје дани када не можемо да постигнемо, људи долазе и купују за себе, за колеге, пријатеље… Деца дођу и понашају се као да је реч о светском чуду, питају да ли могу само да погледају како изгледа. У просеку продам око десетак тепсија за дан, али буде некад и преко 15 – искрена је ова млада газдарица.

Цена 600 динара по килограму

Након кратког разговора са газдарицом, на ред је дошла и проба. Залогај за залогајем се топи у устима, а еурокрем је заиста сјајна замена за сир и месо. Личи на палачинке, али за љубитеље бурека, сигурно много укуснији десерт. Килограм кошта 600 динара.

Андриана Јанковић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар