Почетна » Четници и партизани „заратили“ и графитима

Четници и партизани „заратили“ и графитима

од admin
0 коментар

Велики мурал посвећен Дражи Михаиловићу у центру котежа освануо са црвеном петокраком посред лица

ОДЛУКА о рехабилитацији вође четничког покрета, поново је поделила српску јавност, а „рат“ четника и партизана наставио се преко графита и мурала у београдским улицама. Велики мурал са ликовима Драже Михаиловића и Ратка Младића у Котежу, прежврљан је комунистичким симболима, а Дражина слика на Ади Циганлији одавно је доведена до непрепознатљивости.

У центру Котежа велики број зграда ишаран је обележјима навијачких група и присталица клубова, међутим мурал Дражи Михаиловићу у Улици Драгише Мишовића, освануо је са црвеном петокраком преко целог лица, а слика Ратка Младића поред њега прекрижена је црвеним спрејом. Ипак, овакво исказивање подела не свиђа се свим мештанима овог насеља.

– Ово је одлика тоталне деформације нашег друштва. Одлука суда, ма каква била, није смела да „сиђе међу народ“, коме је мало потребно да крене у поделе – каже мештанин Котежа Милош Мићовић. – Ако је неком пресудом увређена моја част, част мог деде или ујака, ја то могу да носим на души, не да на овакав начин испољавам незадовољство.

УМЕСТО ЧИЧЕ – „ТОЛЕ ЛОПОВЕ“

АУТОРИ који су веровали да се баш на Ади Циганлији налазе Дражини посмртни остаци, осликали су зид у близини аутобуског стајалишта. Данас је од читавог мурала остао само део капе, зид је пребојен више пута, а последња ижврљана порука је „Толе, лопове“.

    В. Радуловић     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар