Почетна » ЧУДО ИЛИ ФАРСА У ТРЦИ ЗА 2.500 ЕВРА? Четири бебе рођене у првом минуту 2017. године

ЧУДО ИЛИ ФАРСА У ТРЦИ ЗА 2.500 ЕВРА? Четири бебе рођене у првом минуту 2017. године

од admin
0 коментар

Скоро сви медији у новогодишњој ноћи су обелоданили да је прва беба рођена у ГАК „Народни фронт“. Репортер “Блица” се налазио у том породилишту када нам је саопштено да је на свет дошао дечак буквално у тренутку док је у центру града још трајао ватромет.

Слика маме и детета обишла је Београд и Србију, да би само 12 сати касније челници Београда награду од 300.000 динара за прворођену девојчицу уручили Касији Поп, која је угледала светлост дана у “Др Драгиша Мишовић”, док су дечаци Милош Томић и Лазар Стевановић, обојица рођени у ГАК „Вишеградска“, добили по 150.000. И сви су наводно рођени у минут после поноћи!

– Две жене су се породиле готово у исто време и донеле на свет дечаке од 3.050 и 3.400 грама. Један је добио име Милош, други Лазар – рекао је за Тањуг први човек ГАК „Вишеградска“ Александар Стефановић.

Питање шта се десило са дечаком који је у „Народном фронту“ родила Мирјана Живановић и зашто се није нашао у овој конкуренцији, засад је без правог одговора.

– Пракса је да болнице достављају своје податке надлежном секретаријату, а онда они нас обавештавају које су прворођене бебе у престоници. На основу тих података је градоначелник Синиша Мали посетио два породилишта и уручио новчане поклон честитке – кажу из Градске управе.

Mirjana Tomić sa sinom Milošem

Да ли је било махинација појединих породилишта с уписивањем времена рођења детета тешко је доказати. Међутим, оно на шта је “Блиц” скренуо пажњу још пре него што је усвојена одлука на Скупштини града да ће се лепа идеја претворити у трку за новцем, потврдило се у пракси.

Како другачије описати ситуацију у којој су чак четири бебе рођене у првих минут-два нове године? Тим ритмом када би се четири детета рађала у пет минута, Београд би сваког сата био богатији за 48 малишана, што би дневно значило 1.152 бебе!

РЕКОРД 93 МАЛИШАНА У ДАНУ

Рекорд беба рођених у једном дану датира од средине новембра 2014. године, када је светлост дана у престоници угледало 93 малишана. Што се Народног фронта тиче, њима је најуспешнија била 2008. година са 7.544 бебе.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар