Почетна Локалне вестиБеоград НОВИ РОК ЗА ТРГ РЕПУБЛИКЕ 23. ЈАНУАР 2020! „Штрабаг“ тражио и добио продужетак, ево ШТА ТО ЗНАЧИ за Београђане

НОВИ РОК ЗА ТРГ РЕПУБЛИКЕ 23. ЈАНУАР 2020! „Штрабаг“ тражио и добио продужетак, ево ШТА ТО ЗНАЧИ за Београђане

од admin
0 коментар

„Мења се члан 6 Уговора за извођење радова на уређењу Трга републике, закљученог између Града Београда и добављача „Штрабаг доо“ у погледу уговореног рока за завршетак радова. Продужава се уговорени рок за извођење радова, тако да је нови рок за завршетак 23.1.2020. године. Финансијска средства за извођење радова остају непромењена. Са добављачем ће бити закључен анекс уговора у складу са одредбама ове одлуке“, стоји у Одлуци о измени уговора о јавној набавци, коју је 23. октобра потписала в.д. директорка Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, Душица Анђелковић.

Ипак, пре него што ова одлука крене да се користи у сврху политичке свакодневнице, као што је случај са свим радовима у престоници у последње време, треба напоменути да се то не односи на завршене радове на преслагању коцки, те да ће саобраћај на Тргу републике бити као што је најављено пуштен за два дана.

„Стручни надзор је констатовао да се радови на отклањању примедби на Тргу републике приводе крају и да ће бити завршени у уговореном року, али сматра да је неопходно продужити рок због дуготрајне процедуре око уговарања непредвиђених радова и вишкова радова. Предлажемо да се уговорени рок завршетка свих радова продужи за 90 дана, сагласно захтеву извођача“, стоји, између осталог у образложењу ове одлуке.

У свом захтеву за продужетак рока који је поднет 27. септембра ове године, фирма „Штрабаг“ је навела неколико разлога који су утицали на успоравање радова попут „обуставе радова због археолошких ископавања Стамбол капије, измена у пројекту инсталација које су морале да се изместе из археолошког налазишта, вишкова радова за које је покренута процедура уговорања и непредвиђених радова за које још није спроведена процедура уговарања“.

Све у свему, рок је званично продужен до 23. јануара 2020. године, али су сви радови практично готови и Трг републике ће, према најава, бити потпуно отворен и функционалан од петка 1. новембра.

Дирекција: Продужетак из процедуралних разлога

Овим поводом огласила се и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

– Одлука о измени уговора за извођење радова на уређењу Трга републике није донета због нових радова на терену, већ је донета из процедуралних разлога. Сви радови на уређењу Трга републике су завршени, али је због дуготрајних процедура потребно додатно време за израду неопходне документације у вези са уговором, те је донета одлука да се уговорени рок продужи за 90 дана – рекли су за „Блиц“ из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Миљана Вранић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар