Почетна » ДЕПОНИЈА СЕ И ДАЉЕ ДИМИ Надлежни тврде да нема опасности од ЗАГАЂЕЊА

ДЕПОНИЈА СЕ И ДАЉЕ ДИМИ Надлежни тврде да нема опасности од ЗАГАЂЕЊА

од admin
0 коментар

Градски завод за јавно здравље саопштио је да, због спорадичне појаве дима у Београду с депоније у Винчи, није констатовано повећано присуство загађујућих материја, угљен моноксида, азот и сумпор диоксида у ваздуху.

Тај завод је навео и да непрекидно прати концентрацију загађујућих материја у ваздуху и да је посебна пажња усмерена на насеља Лешће, Вишњичка бања, Вишњица, Роспи ћуприја, Карабурма и на делове Крњаче, Котежа и Борче.

– Примећен је благ пораст концентрације суспендованих честица мањих од 10 микрона, али је концентрација ових загађујућих материја и даље испод граничне вредности за период усредњавања од 24 сата – наводи се у саопштењу.

Завод је прецизирао да „непрекидно прати концентрацију загадујућих материја у ваздуху на широј територији Београда, с посебним освртом на ситуацију у вези са спорадичном појавом емисије дима са депоније Винча“.

На депонији у Винчи 18. маја је избио пожар који су ватрогасци гасили два дана, и затрпавајући делове депоније земљом, а дима је и јутрос било понегде у Београду.

Бета/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар