Почетна » Ђаци без књига 1. септембра?

Ђаци без књига 1. септембра?

од admin
0 коментар

Спор родитеља и челника ОШ „Драгојло Дудић“. Нису изабрани добављачи за уџбенике. Балон за салу кошта четири милиона

ОСНОВНА школа „Драгојло Дудић“ из Малог Мокрог Луга није наручила уџбенике, јер руководство ове установе није дозволило одржавање састанка Савета родитеља на којем би се одлучило ко ће бити добављач за књиге, упозоравају родитељи. Ово је само још један у низу инцидената на релацији родитељи – управа школе, који трају више од годину дана, а нико од надлежних не предузима ништа да се проблем реши.

Према речима Владе Булатовића, председника Савета родитеља и члана Школског одбора, републичкој просветној инспекцији је послато више од 20 пријава због разних неправилности у раду руководства и градске просветне инспекције, али одговора нема. Он истиче да родитељи само желе да се обезбеде нормални услови за рад и учење деце, пошто је школа у катастрофалном стању.

– Написали смо пријаве против директора и секретара школе, као и против градског просветног инспектора, али ништа није предузето – каже Булатовић. – Дежурни наставник и домар 1. јуна нису дозволили члановима Савета родитеља да уђу у школу и одрже седницу, како би изабарали добављача за уџбенике. Осмаци прослављају матуру у ресторану, иако о томе није одлучивао Савет родитеља, као ни о једном излету или екскурзији.

За часове физичког у балону се плаћа четири милиона динара годишње, што траје већ неколико година. За тај новац је било могуће изградити нову салу.

НЕКИ СЕ ЂАЦИ ВЕЋ ИСПИСАЛИ

– ПРИЈАВЉИВАЊЕ кандидата за избор директора школе је завршено, а Наставничко веће је тражило од Школског одбора да се укине текући конкурс за директора, јер како кажу, неће никог са стране – истиче Булатовић. – Родитељи су огорчени, а неки су већ исписали децу. Ове године је уписано мање првака него претходних, чему је, свакако, допринело катастрофално стање у школи.

У ШКОЛИ ТАЈАЦ

У ЖЕЉИ да чујемо и другу страну приче позвали смо школу. После више покушаја нисмо успели да добијемо помоћника директора, пошто директор није ту. Иако смо оставили телефон, ни после недељу дана нико из школе нам се није јавио.

Б. БОРИСАВЉЕВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × two =