Почетна Локалне вестиБеоград Дошла министарка, а нигде радника?!

Дошла министарка, а нигде радника?!

од admin
0 коментар

Зорана Михајловић ненајављено обишла радове на обилазници око Београда и затекла машине које стоје. Извесно пробијање рокова за петљу „Батајница“ и деоницу од Остружнице до Добановаца

ИЗГРАДЊА батајничке петље и друге траке ауто-пута на обилазници од Добановаца до Остружнице поново ће пробити све рокове, у шта је могла да се увери и потпредседница владе Зорана Михајловић када је јуче, током ненајављеног обиласка градилишта, на њему затекла тек понеког радника и машине које не раде!

– Нови рок за завршетак градње петље код Батајнице је 1. мај, а претходни је био децембар прошле године. Динамика налаже да би данас на том градилишту требало да буде 105 радника, али је број који сам затекла далеко мањи од тога – рекла је министарка Михајловић.

Рок за завршетак друге траке ауто-пута од Добановаца до Остружнице је 1. јун.

– Степен реализације је 27 одсто. Немогуће је да буде готово до 1. јуна ако ниједна машина не ради, ако ниједан радник не ради, већ чека да му прође радно време… Тога нигде у свету нема, то је бацање пара и времена – навела је министарка.

Вредност радова на оба градилишта је 45 милиона евра, а на њима су ангажоване фирме „Планум“ и „Ратко Митровић нискоградња“.

НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАДИ ОД СЕДАМ ДО ТРИ

– НЕ долази у обзир да долазимо на градилиште где не можемо да нађемо главног инжењера, нити пет, шест радника и где се ради од седам до три – истакла је Зорана Михајловић. – Или ће радити како је потребно, можда чак и у две смене, или ћемо размислити да то ради неко други.

В. Н.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар