Почетна » Ево где ће бити премештен Стари савски мост

Ево где ће бити премештен Стари савски мост

од admin
0 коментар

Уклањање трамвајског моста почиње у јуну следеће године, а он ће потом бити постављен на месту између Новог Београда и Аде Циганлије, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Весић је појаснио да је пре свега, неопходно завршити постављање шина на Мосту на Ади, како би трамвајска веза остала између новог и старог дела града.

„Када се 31. маја заврши постављање шина на Мосту на Ади, првог јуна ће почети уклањање Старог савског моста и изградња новог“, казао је заменик градоначелника за Б92.

Говорећи о радовима у Карађорђевој, Весић је рекао да ће реконструкција почети у септембру али да је пре тога морало да буде урађено много тога.

„Морали смо да укинемо камионски и железнички саобраћај, до краја године ће бити уклоњене шине и то већ растерећује улицу. Када то будемо завршили моћи ћемо да приступимо реконструкцији Карађорђеве, која ће бтии рађена у две фазе“, објаснио је.

Према његовим речима, прва фаза која почиње у септембру је од Бранковог моста до Београдске тврђаве и то плаћа Град Београд.

Истовремено, додаје, радиће се и Карађорђева и Савски кеј од Бранковог моста до Београдске тврђаве.

„Други део реконструкције од Бранковог моста али са друге стране, биће урађен о трошку инвеститора Београда на води, као и фасаде у том делу улице. Биће реконструисан и хотел Бристол, а у децембру ће почети обнављање Савског трга“, навео је Весић и додао да би требало да тај посао буде завршен до средине следеће године.

„До краја године паралено са Савском почеће изградња центалног парка. Истовремено са реконструкцијом Савског трга предузеће Београд на води ће реконструисати Савску улицу. Булевар Вудроа Вилсона биће пуштен и возачи ће имати паралелну везу током реконструкције Савске“, најавио је Весић.

Како је додао, долазни перон на аутобуској станици ће бити угашен током ове године, а измешта се на Нови Београд где је већ почела да се ради аутобуска станица.

Тањуг/Мондо.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар