Почетна Локалне вестиБеоград Фирме опет нуде евре на зајам?!

Фирме опет нуде евре на зајам?!

од admin
0 коментар

Банке добиле конкуренцију, „кредитори“ тврде да је све потпуно легално. Мини-кредит на месец дана, услов радни однос

НА фасади једног тржног центра на Бановом брду недавно је осванула реклама на којој се грађанима нуде брзе позајмице од 50, 100 и 200 евра, а мештани овог насеља и у својим поштанским сандучићима су добили сличан пропагандни материјал.

Већ до гуше задужени код банака, многи грађани нису више у могућности да узимају новац на овај начин, а процедура за добијање кеш кредита зна и да потраје. Они којима је „догорело“ до ноктију како би затворили „рупу“ у буџету не бирају много начин на који ће доћи до пара.

У општој беспарици прилику за добар посао видели су у једној фирми која је смештена на Бановом брду. „Кредитори“ тврде да им је бизнис потпуно легалан.

На бројеве телефона који се налазе на реклами овог предузећа јавила нам се женска особа и објаснила услове под којима се позајмљује новац.

– Дајемо износе до 200 евра са каматом од 1,5 одсто – рекли су нам у фирми која „кредитира“ суграђане у финансијским проблемима. – Наплаћује се провизија од 18 одсто. Мини-кредити одобравају се на месец дана, а услов је потврда о сталном радном односу. Ми смо посредничко друштво и склапамо уговор са фирмом у којој је дужник запослен, а зајам се одбија преко административне забране, односно, одбија му се од плате. Послујемо потпуно легално.

У овој агенцији објаснили су нам и да се позајмица одобрава у току истог дана, или најкасније сутрадан од када је грађанин поднео захтев.

НБС: САМО БАНКЕ ДАЈУ КРЕДИТЕ

У НАРОДНОЈ банци Србије објашњавају да је Законом о банкама изричито прописано да се давањем новчаних позајмица, које имају елементе кредита, не може бавити нико осим банке, уз напомену „осим ако је за то овлашћен посебним законом“.

– Свако ко поступа супротно овој забрани, врши кривично дело за које може бити изречена казна затвора од три месеца до пет година – категорични су у НБС.

М. Љ. ПОПОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар