Почетна » Грађанин Миријева: Анђелковићу из Винче мотив је профит а ми причамо о животу (ВИДЕО)

Грађанин Миријева: Анђелковићу из Винче мотив је профит а ми причамо о животу (ВИДЕО)

Парк остаје?

од Жиг Инфо
0 коментар

Активисти неформалне групе грађана „Миријево, зелено и здраво“ противе се изградњи на месту дечјег парка, у Улици Самјуела Бекета, а на синоћној трибини у општини Звездара, главни градски урбаниста Марко Стојчић покушао је да их увери да парк неће променити намену.

Поред Стојчића, са становницима су разговарали секретар за урбанизам Марко Кулић и представник Министарства грађевинарста, саобраћаја и инфраструктуре Ранко Шекуларац.

Грађани окупљени око неформалне групе грађана „Миријево зелено и здраво” скупили су више од 400 потписа против узурпације те зелене површине, а на дописе које су слали на адресе надлежних институција до сада нису добили одговоре, тврди Никола Цветановић из те групе грађана. Он подсећа да од 2018. године комшије воде битку да спрече урбанизацију парка јер је инвеститор из Винче иницирао израду плана детаљне регулације којим је био обухваћен парк где деценијама уживају Миријевци, како би на том месту, истиче Цветановић, зидао стамбену зграду.

Један од присутних, како се представио, грађанин Миријева, истакао је да је инвеститору Зорану Анђелковићу једини мотив за градњу, док они причају о животу.

  • Овде је само мотив профит, а ми овде што седимо причамо о животу нас који живимо тамо. Само замените тај профит, он има, а нама треба парк, рекао је између осталога тај „грађанин Миријева“.

Видео: Милош Вучковић

Међу присутнима било је и представника политичких партија. Присутнима се обратио и народни посланик Александар Јовановић Ћута, који је говорио о Горану Весићу.

  • Код вас у министарству да се тресу паркићи, тресу се и реке, тресе се све што живи. Јел Горан Весић кад види паркић он се одма вата за моторну тестеру и даје дозволу за градњу, рекао је између осталога Јовановић.

 

Било је и провокатора, како се претпоставља из СНС-а. Један од присутних није знао шта је тема трибине, док је био изузетно вичан да виче на присутне, претежно жене.

Трибини је присуствовала и народна посланица Заветника из Калуђерице, Бојана Букумировић, која је успела, како каже, да се избори са оваквим сендвичарима.

По завршетку трибине, Градски урбаниста Марко Стојчић главни аутор инвеститорског урбанизма је потписао петицију против претварања парка у Семјуела Бекета у грађевинско земљиште за зграде.

Фото: Милош Вучковић

 

 

ЕЖИ/Медији

Можда ти се свиди

Оставите коментар