Почетна » ГРАДОНАЧЕЛНИК СИНИША МАЛИ О ДОЧЕКУ НОВЕ ГОДИНЕ: Спремили смо спектакуларну најлуђу ноћ!

ГРАДОНАЧЕЛНИК СИНИША МАЛИ О ДОЧЕКУ НОВЕ ГОДИНЕ: Спремили смо спектакуларну најлуђу ноћ!

од admin
0 коментар

Он је искористио прилику да позове грађане Београда, Србије, али и читавог региона, од Темишвара, Бањалуке, Бијељине, Загреба, Тиране или Скопља, да дођу у престоницу Србије и сјајно се проведу

Управа града Београда огласила се поводом питања дочека нове године у граду Београду. Градоначелник Синиша Мали је гостујући на једној домаћој телевизији причао о припремама за дочек. Преносимо њихово саопштење у целости.

“Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је гостујући на телевизији Пинк да ће Београд на испраћају 2016. године бити најосветљенији град у овом делу Европе, док ће за дочек Нове Године бити центар свих дешавања и забаве у југоисточној Европи.

– Никада до сада се није десило да Београд има толико догађаја и толико извођача, колико смо спремили за дочек 2017. Године. Све регионалне звезде ће бити у Београду, попут Бајаге и инструктора, Аце Лукаса, Плавог оркестра, Тропико бенда, Саше Ковачевића, али и још неколико звезда које за сада нећемо открити – рекао је Мали.

Он је нагласио да новогодишње осветљење у трајању од 90 дана Град кошта око два милиона динара.

– Потрудили смо се да Београд заблиста као никада до сада. Пре неколико година, када смо преузели управљање градом, новогодишње осветљење је било постављено на 24 локације, а сада ће бити на 50. До 10. новембра ће бити завршено постављање новогодишње расвете по читавом граду. Примера ради, купљено је нових 26 километара ланчаница, односно светиљки које се постављају на дрвеће. За Нову Годину нас очекује ватромет какав нико није до сада видео у Београду. Прошле године је трајао око седам минута, а ове ће бити сигурно пет или шест пута интензивнији – открива градоначелник.

Он је искористио прилику да позове грађане Београда, Србије, али и читавог региона, од Темишвара, Бањалуке, Бијељине, Загреба, Тиране или Скопља, да дођу у престоницу Србије и сјајно се проведу.

– Направићемо сјајну атмосферу и провод уз мноштво догађаја на којима ће свако моћи да пронађе одговарајући садржај. Све то радимо заједно са Владом Републике Србије, јер нам је заједнички циљ да што већи број туриста дође у Србију. Желимо да попунимо капацитете наших хотела и ресторана и тако зарадимо новац. Све то се односи на 29, 30. и 31. децембар, а ми већ од 1. децембра крећемо са најинтензивнијим могућим програмом за последњи месец у години – рекао је први човек Београда.

Он је додао да се увелико ради на сређивању фасада, које ће убудуће морати да буду декоративно осветљене.

– Већ сада имамо скеле на првих девет зграда у Карађорђевој улици, следи још девет за десетак дана. Усвојили смо одлуку на Скупштини града према којој свака нова фасада мора да има декоративно осветљење. Желимо да наш град не буде мрачан, већ да буде осветљен и да бљесне новим сјајем. Све нове фасаде ће бити беле или беж боје, јер желимо да задржимо тај историјски аспект. Град је чистији него икада, а „Градско стамбено“ је добило задатак да уради пројекат за обнову најмање 100 фасада наредне године – нагласио је Мали.

Када је здравство у питању, Мали истиче да све промене на том пољу Град Београд ради заједно са Министарством здравља и Владом Републике Србије.

– То је један од приоритета које сам себи поставио као градоначелнику. Градимо нове амбуланте по читавом граду, не желимо да људи морају да путују километрима далеко када би требало да посете лекара. Следеће године ћемо градити Дом здравља у Борчи, нову амбуланту у Угриновцима, још једно крило у Обреновцу, а пре 10-ак дана смо уручили 12 нових аутомобила за домове здравља, као и седам санитетскихвозила за Хитну помоћ, што је највећа куповина Града Београда од 2005. или 2006. године за медицинске хитне службе – подсетио је Мали.

Градоначелник је нагласио да Град Београд не финансира овакве куповине из кредита, као што је радила претходна власт, већ троши оно што је уштедеђено на другим местима. Купује се само оно што је најпотребније, а потребе здравства то свакако јесу. Према његовим речима, новца увек има ако се приоритети правилно дефинишу.

Током гостовања на ТВ Пинк, Мали је открио и да ће до почетка финалног турнира кошаркашке Евролиге 2018. Године, чији ће наш град бити домаћин, „Комбанк арена“ добити нови „висећи“ семафор.”

Телеграф.рс

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар