Почетна » ХАОС У БАРАЈЕВУ: Избацили их из СНС због пакта са ДС!

ХАОС У БАРАЈЕВУ: Избацили их из СНС због пакта са ДС!

од admin
0 коментар

Део напредњака сменио колегу са чела општине, па их централа „пребрисала“. Напредњаци: Отели су нам мандате. Демократе: Не купујемо одборнике

ОПШТИ хаос у Барајеву. Део одборника владајуће СНС направио је „тајни пакт“ са ДС и сменио своје досадашње колеге, поставио трећег председника општине у последња два и по месеца, да би их онда истог дана „централа“ експресно избацила из странке?!

Како било, уместо досадашњег челника општине Велибора Новићевића (СНС), за новог председника постављен је Саша Костић, а промењена је и владајућа коалиција па су „одметнути“ напредњаци уместо са СПС и Самосталним ДСС, направили „дил“ са Тадићевим СДС, али и уз прећутну, али одлучујућу подршку Демократске странке. За Костића, који је дочетвртка председавао скупштином, гласао је 21 од 33 одборника.

На седници у четвртак, и званично је „пукла тиква“ у барајевском СНС. Због новонастале ситуације жестоко је реаговао Градски одбор напредњака. Виши страначки орган одлучио је да из чланства избаци председника Костића и седам његових сарадника. У саопштењу, они су оптужили своје дојучерашње саборце да штите криминал и корупцију, али и ДС да им отима мандате.

– Ово што се десило последица је откривања малверзација, коруптивних радњи и ненаменског трошења новца грађана Барајева од стране Демократске странке. У покушају да се спрече надлежни државни органи, да открију њихова кривична дела и прикупе доказе о кршењу закона, ДС је отео мандате Српској напредној странци – наводи СНС.

Демократе, међутим, одбацују оптужбе, наводећи да они не учествују ни са једним чланом у новој извршној власти у Барајеву.

– ДС се никада није бавио куповином одборника. Напредњаци су ти који насилно и под претњом мењају власти по општинама, попут Младеновца. Чињеница је да постоји велика подела међу функционерима СНС на републичком нивоу, која се осећа и у београдским општинама – прича Балша Божовић, вођа београдских демократа.

Сада већ бивши напредњак, нови председник општине Саша Костић, тврди да су се барајевски одборници СНС одлучили да замене Новићевића због лошег руковођења општином.

– Откако је средином септембра формирана нова власт, није одржана ниједна седница локалног парламента. Иако сам припремио материјал за конкретне пројекте који би побољшали положај грађана Барајева, био сам изигнорисан од Новићевића и других функционера. На рачуну нам стоји нераспоређено преко сто милиона динара, што је око трећина годишњег буџета. Нешто је морало да се покрене – за „Новости“ је рекао Костић.

СМЕТАО ИМ „ПРЕЛЕТАЧ“ НОВИЋЕВИЋ

БАРАЈЕВСКИ напредњаци последњих месеци жестоко су подељени. Део чланства, од септембра, био је незадовољан што се на место председника општине поставља „прелетач“ – Велибор Новићевић, који је само пре годину дана био председник општинског одбора ДС. Због тога је чак шест од осам одборника одлучило да подржи Костића у смени Новићевића.

БРАНКА САВИЋ УЗВРАТИЛА УДАРАЦ

БАРАЈЕВСКА чаршија увелико бруји да је ово још једна победа бивше председнице општине Бранке Савић. Функционерка ДС претходних деценију и по била је на челу Барајева, а оставку је поднела због одлуке врха партије да се напусте све коалиције са СНС. Њени одборници до локалних избора деловаће из ровова опозиције. Међутим, јучерашњим расцепом СНС, значајно је ојачала позицију.

ФУНКЦИЈЕ ЗА СДСБРАНИСЛАВ Мијаиловић (СДС) председаваће убудуће локалним парламентом, заменик ће му бити Драшко Симић (СНС), док је за заменика председника општине уместо Славка Гајића који је у среду поднео оставку, постављен Немања Симић из СДС. Чланови већа су Љубомир Зрнић, Мирољуб Љубинковић, Биљана Тиосављевић, Милош Ђурђевић, Зоран Јовановић, Марина Николић, Саша Радовановић и Драган Илић.

М. Т. КОВАЧЕВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар