Почетна » ХИТ ИЗ ДОМА ЗДРАВЉА МОЛЕ СЕ ПАЦИЈЕНТИ Из књижица избаците снимке зуба, детелине, иконе и слике!

ХИТ ИЗ ДОМА ЗДРАВЉА МОЛЕ СЕ ПАЦИЈЕНТИ Из књижица избаците снимке зуба, детелине, иконе и слике!

од admin
0 коментар

Моле се пацијенти да из својих здравствених књижица избаце све папире, снимке зуба, детелине, иконе и слике, гласи натпис који је освануо на шалтеру једног од домова здравља у Србији.

Фотографија натписа кружи друштвеном мрежом Фејсбук, а овакав случај није усамљен јер су се на шалтерима српских домова здравља појављивале и друге „објаве“ и апели медицинског особља упућени пацијентима који долазе на преглед. Додуше, ова вероватно и има смисла јер наши људи често имају обичај да у књижице заметну понешто важно.

Тако се пре три године на пријемном шалтеру једног београдског дома здравља појавио натпис који је разбеснео пацијенте, а гласио је овако: ”Припремите ситан новац, 50 динара. Ако немате, нећете бити примљени“.

Тај натпис својевремено је изазвао праву буру, а корисница Фејсбука која га је сликала и поставила на свој профил препричала је и разговор с медицинском сестром са тог шалтера: „Питам сестру на шалтеру како може да захтева овако нешто? Шта ако излазим из аута и немам ситно? Зар није њена дужност да има кусур ако већ она мени наплаћује? Дрско ми је одговорила да јој се може.“

Foto: Facebook printscreen

Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар