Почетна » И основци морају да имају „бус плус“

И основци морају да имају „бус плус“

од admin
0 коментар

Ђаци од првог до осмог разреда основне школе имају бесплатан превоз, али само са важећом легитимацијом. Картице за средњошколце важе до 30. септембра, а оне студентске све до 31. октобра

ГРАДСКИ превоз за основце у Београду је бесплатан, али ђаци од првог до осмог разреда ипак морају да имају карту! Они који су прошле године извадили персонализовану легитимацију за превоз су мирни, док ће првацима, у организацији са школама, бити омогућено групно издавање картица које ће важити до уписа у средњу школу, без годишњег продужавања важности. Родитељи деце чије школе не буду поднеле групне захтеве, моћи ће да изваде картице појединачно на продајним местима „Бус плуса“.

Одлуком Градског већа и издавање картица за основце је бесплатно. Ученици средњих школа и студенти карте могу да набаве по повлашћеним условима, а за оне који их већ имају продужен је рок важења. Картице од претходне школске године средњошколцима ће важити до 30. септембра, а студентима закључно са 31. октобром ове године.

– Ђаци који уписују прву годину средње школе или факултета, због промене статуса имају обавезу да изваде нову возну легитимацију – напомињу из „Апекса“. – Цена издавања нове „бус плус“ картице је 250 динара, док је њено продужење за наредну школску годину бесплатно.

За продужење картица ђака средњих школа, потребно је поднети оригинал потврде о похађању школе и пружити на увид важећу „бус плус“ картицу и документ са матичним бројем – здравствену књижицу, извод из матичне књиге рођених, личну карту или пасош.

СТУДЕНТИ ДО 26 ИЛИ 28 ГОДИНА

СТУДЕНТСКЕ картице, на које имају право студенти не старији од 26 година, као и студенти докторских студија и студенти медицинског факултета до навршених 28 година, могу се продужити подношењем оригинала потврде о похађању факултета и пружањем на увид важеће „бус плус“ картице и личне карте.

ДОПУНА 1. У МЕСЕЦУ

ЗА све путнике, па и за запослене који користе персонализоване картице, нема толеранције контролора, уколико им већ од 1. у месецу није уплаћена месечна допуна, било да је сами уплаћују или да то чини фирма у којој раде. Полумесечне допуне важе од првог до 15. или од 16. до краја месеца.

Н. ВУКИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар