Почетна » И ОСНОВЦИ МОРАЈУ ДА ИМАЈУ БУСПЛУС За разлику од средњошколаца и студената они имају ЈЕДНУ ПРЕДНОСТ

И ОСНОВЦИ МОРАЈУ ДА ИМАЈУ БУСПЛУС За разлику од средњошколаца и студената они имају ЈЕДНУ ПРЕДНОСТ

од admin
0 коментар

Допуна персонализованих Бусплус картица за септембар, али и вађење нових, односно продужавање постојећих картица за школску 2017/2018. стартовала је данас. Средњошколци то треба да обаве до краја септембра, а студенти ће имати месец дана више у односу на школарце.

Компанија „Апекс“ која руководи Бусплус системом наплате карата у јавном превозу подсећа да персонализоване картице за средњошколце и студенте важе три године, с тим што се важење картице продужава за сваку школску годину.

– Средњошколци могу да допуне своју постојећу картицу која је сетована за школску 2016/2017. још за септембар, а студенти за септембар и октобар месец. Препоручујемо им да важење картице продуже чим добију потврду из школе односно факултета, те да не чекају крајњи рок – поручују у „Апексу“.

С друге стране, иако ученици основних школа на подручју главног града већ годинама бесплатно користе градски превоз, родитељи чини се још увек имају недоумице по том питању. У компанији поручују да се ни ове године услуге вожње основцима неће наплаћивати, али ће поседовање легитимације бити обавезно.

– Родитељи и старатељи ученика основних школа могу бесплатно да изваде прву Бусплус картицу и она важи до истека осмог разреда без потребе да се продужи важење за сваку школску годину. Са Бусплус картицом за ученике основних школа остварује се право на бесплатно коришћење јавног превоза у Београду – напомињу у компанији.

Ипак, треба обратити пажњу на то да се картице за ученике основних школа могу извадити само на продајним местима „Београђанка“, ТЦ „Југоцентар“ и „Темпо“ (Ада, Нови Београд и Вилине воде).

Да подсетимо, издавање персонализоване картице за све категорије (осим за прву картицу за основце) наплаћује се 250 динара.

Ђацима основних школа са пребивалиштем у Београду, као и малолетним београдским средњошколцима је од документације за издавање картица потребна фотокопија пасоша, здравствене књижице или извода из матичне књиге рођених (оригинал на увид) и оригинална потврда о похађању основне, односно средње школе.

Пунолетни београдски средњошколци пак, заједно са студентима високошколских установа који нису старији од 26 година, поред поменуте потврде о школовању односно похађању факултетске установе, прилажу фотокопију личне карте, док оригинал морају донети на увид.

Уколико је потребно само продужити важење већ постојаће картице, осим наведене документације, особе морају понети и важећу Бусплус картицу, а сама услуга продужавања рока је бесплатна.

Цена месечне допуне за средњошколце и академце у зависности од зоне града кошта између 1.090 и 1.730 динара.

А. Ристовић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар