Почетна Локалне вестиБеоград ИСПОВЕСТ ВИШЕСЛАВЕ И МИЛОМИРА МИЈАИЛОВИЋА Чекали смо на Срећка 18 година и 248 дана

ИСПОВЕСТ ВИШЕСЛАВЕ И МИЛОМИРА МИЈАИЛОВИЋА Чекали смо на Срећка 18 година и 248 дана

од admin
0 коментар

Бројали смо сваки дан до његовог рођења, кажу Вишеслава (43) и Миломир (45) Мијаиловић из Земуна.

Њих двоје су се упознали и венчали 1996. године и одмах су желели да прошире породицу, међутим то им никако није успевало. Годинама су се безуспешно подвргавали вантелесној оплодњи, а онда су 14. јануара, тачно на 18. годишњицу брака, сазнали да очекују дете. Њиховој срећи од тада нема краја. А како и не би, јер су на наследника чекали 18 година и 248 дана.

– Не бисте веровали шта смо све радили да бисмо добили дете. Више од 30 пута смо били на инсеминацији, четири пута на вештачкој оплодњи и имали смо један побачај. Пети покушај је био успешан и донео нам је сина – каже с осмехом Миломир.

Вест да коначно чекају дете месецима су крили и од пријатеља. Нису хтели никога тиме да оптерећују, а било је ту помало и сујеверја.

– Сви су мислили да смо одавно одустали од борбе, па смо им рекли да идемо у Праг да прославимо годишњицу. Осећај када смо сазнали да сам трудна не може да се опише. Нисмо хтели да знамо пол детета, било је битно само да се живо и здраво роди – каже Вишеслава.

А име детета смислили су одавно. За то су у тренуцима борбе и туге имали времена на претек.

– Знали смо да ће се, ако буде женско, звати Жељана јер смо је толико желели. А ако буде дечак, да ће бити Срећко, јер је он наша највећа срећа – каже Миломир.

Изненађењима за Миломира ту није био крај. Вишеслава је одлучила да супруга изненади, па му није ни рекла да се породила.

– Била сам у болници и он је мислио да је термин за царски рез био заказан за 10 дана од тада. Међутим, породила сам се раније и замолила сам све докторе да му ништа не кажу. Породила сам се ујутру, а он је, као и сваког дана, у 13 сати дошао у посету. Рекла сам му да су ме пребацили у другу собу, јер су ми биле досадне друге пацијенткиње. Када је видео да сам прикачена на инфузију и схватио да сам се породила, умало је пао у несвест – каже она с осмехом који не скида на лице откако је први пут видела Срећка.

Поносни родитељи тада су направили славље какво се у Земуну не памти.
– Породила сам се у четвртак, а муж је већ у суботу организовао велико славље. Испекао је бика, довео трубаче, певача Еру Ојданића, направио свима мајице за поклон… Преко 250 људи је било на слављу, а ја сам све што се дешавало гледала преко Скајпа – каже Вишеслава.

Срећко сада има пет месеци и 11 дана, а његова мама свакога дана у дневник записује сваки његов корак.

– Сликам га свака два месеца за његов дневник. До сада већ имам осам књига и 400 његових фотографија. Ових дана се само тиме и бавим, чувам га и пишем о њему, и то ме чини најсрећнијом – каже поносно Вишеслава.

ПОКЛОН ЗА СВЕ ТРУДНИЦЕ
Када су сазнали да ће постати родитељи, Мијаиловићи су у својој пекари у Земуну покренули акцију која је дирнула Београђане. Они свим трудницама продају пите за само један динар.
– Та акција ће трајати све до Срећковог 18. рођендана – закључује поносна мама.

Марија Косановић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар