Почетна Локалне вестиБеоград ЈОШ ЈЕДАН ‘ИСТОРИЈСКИ’ ПОТЕЗ: Да ли се Александар Вучић прерачунао или намерно изрекао чињеницу која није тачна?

ЈОШ ЈЕДАН ‘ИСТОРИЈСКИ’ ПОТЕЗ: Да ли се Александар Вучић прерачунао или намерно изрекао чињеницу која није тачна?

од admin
0 коментар

Будући да је реченица премијера да основна школа надомак престонице 191 годину није имала фискултурну салу зазвучала заиста невероватно, питали смо директорку ове установе да ли је ово један од добро познатих „првих ствари у новијој историји“. Њен одговор нас нимало није изненадио.

Премијер Србије Александар Вучић и градоначелник Београда Синиша Мали отворили су јуче фискултурну салу у Првој обреновачкој основној школи.

Та школа, пишу агенције, за 191 годину постојања није имала простор за бављење спортом.

Будући да је немогуће зазвучао податак да једна основна школа 191 годину нема фискултурну салу, питали смо Милену Ергарац, директорку ове установе да ли је тај податак тачан.

– Наша школа је јако стара – саграђена је 1824. године. Истина је да тада школа није имала одговарајућу салу – користили су салу оближњег Соколског дома. Касније смо имали адаптирану салу – једна од учионица била је преуређена за потребе фискултурне сале – објаснила нам је директорка, додавши да школа „никада није имала овако добро опремљену салу“.

 

Вучића су у школској сали дочекали руководство и ученици те школе, са којима је премијер разоварао о објекту у којем ће се наредних година ђаци бавити спортом.

Премијер је потом једног од ученика изазвао на партију баскета, један на један. Фотографија са тог „меча“ објављена је на званичној Твитер страни Александра Вучића и постала је прави хит на интернету:

 

(dnevno)

Можда ти се свиди

Оставите коментар