Почетна » КАФЕТИНИ, КОНДОМИ, АФРИЧКА ШЉИВА Новобеограђани последњих дана брује о НЕСВАКИДАШЊЕМ АУТОМАТУ

КАФЕТИНИ, КОНДОМИ, АФРИЧКА ШЉИВА Новобеограђани последњих дана брује о НЕСВАКИДАШЊЕМ АУТОМАТУ

од admin
0 коментар

После банкомата, кондомата, аутомата за кафу, сокове и грицкалице, као и оних за плаћање паркинга, Београд је добио нову врсту аутомата – апотекомат.

На углу Нехруове и улице Јурија Гагарина на Новом Београду постављен је аутомат у коме грађани могу 24 часа дневно да обнове своје залихе лекова, али и да купе кондоме, презервативе, тест за трудноћу и остале фарамацеутске потребштине, па чак и Афричку шљиву за потенцију.

 

Своје потпуно изненађење постојањем овог аутомата једна Београђанка је поделила на свом Твитер налогу.

Нови апотекарски аутомат привукао је велику пажњу твитераша не само због свог постојања већ и због своје локације, будући да се тик поред аутомата налази справа за прављење сладоледа у коренету, па су се коментари испод поста низали један за другим.

Док су се једни питали да ли се наплаћују и корнети други су ипак тражили набавку лекова који недостају.

– Штета што нема бромазепан за понети – нашалио се један твитераш.

Било је и оних који су похвалили постојање овог јединственог аутомата уз речи да је одлично „за моменте нужде“.

– Погледајте шифру и цену испод производа који купујете, потом убаците папирни новац у читач, укуцајте шифру жељеног производа на тастатури и сачекајте да апарат избаци бирани производ- да је овај аутомат „нормалан“ као и сви остали постојећи аутомати говори чињеница да постоји класично упуство које објашњава како купац може узети свој фармацеутски производ.

Оно што је јако интересовало твитерше су цене производа. Будући да се ради о аутомату „за хитне потребе“ цене су незнатно веће него у апотекама те је за таблете против болова у грлу неопходно издвојити од 490 до 550 динара, а за дечије марамице 210 динара.

На аутомату није истакнуто у чијем је власништву ова мала самоуслужна фармацеутска радња, те нисмо били у прилици да добијемо информације да ли овакви аутомати постоје и у другим деловима Београда.

Александра Милутиновић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар