Почетна Локалне вестиБеоград КАКАВ ПРОПУСТ Ко је уместо Вучића погрешио име златне скакачице у даљ (ФОТО)?

КАКАВ ПРОПУСТ Ко је уместо Вучића погрешио име златне скакачице у даљ (ФОТО)?

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић примио је јуче Ивану Шпановић, европску шампионку у скоку у даљ и Асмира Колашинца, освајача сребрне медаље у бацању кугле на дворанском првенству Европе. Вучић је Шпановићевој поклонио књигу „Србија од злата јабука“, а Колашинцу кравату.

То, наравно, није промакло људима на овој друштвеној мрежи, који су забележили овај кикс, иако је оригинални твит „скинут“ и замењен за мање од једног минута.
„Желим да вам, честитам и да вам се захвалим на златној и сребрној медаљи, то је велика ствар за нашу земљу. Иванине сузе радоснице и израз лица на победничком постољу, као и Асмиров осмех се тешко могу упоредити са било чим. Показали сте да се труд и огроман рад увек на крају врати и то би требало да буде поука за генерације које долазе иза вас“, рекао је Вучић.

View image on Twitter

Премијер се захвалио руководству Атлетског савеза Србије (АСС) и тренерима што су сјајним резултатима допринели да атлетика од спорта са понајмање успеха постане златни спорт.
„Показали сте како се треба односити према својој земљи и сигуран сам да ће и остали наши атлетичари, Бекрић и Јелача заједно са вама наставити да буду узор младима“, поручио је Вучић.
Шпановићева се захвалила на подршци и најавила још боље резултате.
„Драго ми је што се бринете о нама и нашим тренерима, то нам пуно значи јер нам омогућава да свако ради и буде мотивисан. Обећавам да ћемо се са наредног шампионата вратити са више медаља“, истакла је Шпановићева.
Њен тренер Горан Обрадовић рекао је да је Шпановићева тренутно најспремија на свету и да ће се заједно потрудити да тако и остане.
„Са оптимизмом очекујемо Светско првенство на отвореном у Пекингу у августу“, рекао је Обрадовић.
Колашинац је такође апострофирао помоћ коју спортисти добијају од државе.
„Захваљујући томе можемо да се посветимо атлетици, битно је да се спортисти мењају и да увек неко други донесе медаљу са великих такмичења“, истакао је Колашинац.
Пријему у Влади Србије присуствовали су и председник АСС Веселин Јевросимовић, генерални секретар Слободан Бранковић, као и Никола Томасовић, тренер Асмира Колашинца.
Шпановићева је минулог викенда на дворанском првенству Европе у Прагу освојила златну медаљу у скоку у даљ са новим националним рекордом – 6,98 метара, док је Колашинац до сребрног одличја стигао бацивши куглу 20,90 метара.

Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар