Почетна » КАКО УБИТИ СУПРУГА Шокантан наслов књиге после читатељке из ГСП-а добио је НОВЕ ОБОЖАВАТЕЉКЕ

КАКО УБИТИ СУПРУГА Шокантан наслов књиге после читатељке из ГСП-а добио је НОВЕ ОБОЖАВАТЕЉКЕ

од admin
0 коментар

Фотографија путнице која чита књигу интригантног наслова „Како убити супруга без сувишних зашто“ у јавном превозу, насмејала је целу Србију, али и натерала читаоце да оду до Градске библиотеке по свој примерак.

Наиме, како су нам рекли у Библиотеци града Београда, први радознали читалац већ је покупио свој примерак, што је насмејало и саме запослене.

– Баш је пре неки дан један од чланова библиотеке позајмио овај „приручник“, слатко смо се насмејали кад смо видели која књига у питању – кажу у овој библиотеци.

Иако је наслов штива ових дана изазвао бројне реакције и коментаре на друштвеним мрежама, права бука направила се око издања које му је претходило. Наиме, аутор овог дела, Антонио Амури, након објављивања књиге сличне тематике, али под називом „Како убити супругу и зашто“ навукао је на себе гнев многих припадница нежнијег пола, које су овај наслов схватиле као увреду и вид шовинизма. Две године касније, како би смирио страсти, писац је одлучио да публици поклони нови приручник, намењен супругама које су успеле да преживе излазак претходног, а један такав управо се нашао и у рукама Београђанке са слике.

У овом издању жене ће успети да одгонетну на који тип супруга су осуђене, са детаљним објашњењима понашања и маштовитим препорукама за преваспитавање такозваних „маминих синова“.

Међутим, да се не ради о класичном приручнику, већ о сатиричном приказу свакодневних чарки брачних партнера, повременој нетрпељивости, али и слатким мукама које заједнички живот доноси, најбоље говоре одломци самог дела.

На пример, ево „савета“ како се отарасити љубоморног супруга:

„Кад супруг дође до највишег ступња љубоморе, кад сте сигурни да је револвер што сте му га гурнули у ладицу писаћег стола добио за њега само једно значење, крените у отворени напад. Реците му: „Дођи, показаћу ти га“. Побрините се да са собом понесе револвер, а онда на улици уприте прстом у неког случајног пролазника. Секунду касније назначени човек лежаће мртав на плочнику, жртва љубоморног беса вашег супруга. Чим почну да се скупљају радозналци, почните да вичете: „Драги, шта си то урадио? Па ја га уопште не познајем!“ Суд, робија, можда и доживотна, а за вас — коначно слобода. Нека вас не узнемирује та ситница што морате жртвовати живот човека који с тим нема никакве везе. Утешите се чињеницом да је то ипак само мушкарац, који је сигурно уплетен у неку другу љубавну игру. Ах, ти мушкарци!“

А ево и како изгледа напорни радни дан вашег изабраника:

„На радном месту:

– Хало? Шта је? Шта хоћеш?

– И због тога ме зовеш на послу?

– А шта ја радим? Забављам се? Разговараћемо кад дођем кући.

– Наставимо, Паолети, на мене је ред: А-7! Потопио сам ти подморницу!“

Марија Антонијевић, Ана Ристовић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар