Почетна » КАМЕН ТЕМЕЉАЦ И ПРОТЕСТ Вучић поставља, не да(ви)мо Београд протестује

КАМЕН ТЕМЕЉАЦ И ПРОТЕСТ Вучић поставља, не да(ви)мо Београд протестује

од admin
0 коментар

Данас поподне требало би да буде постављен камен темељац за две куле у кварту Савамала, чиме ће званично почети реализација пројекта “Београд на води”. Камен темељац ће поставити председник Владе Србије Александар Вучић и директор ИГЛ Хилса Мухамед Алабар.

Истовремено, Иницијатива “Не да(ви)мо Београд”, која од почетка указује на негативне аспекте и пропусте у вези с овим пројектом, најавили су за 13 сати протест испред зграде Геозавода.

“После анализе коју је Иницијатива не да(ви)мо Београд урадила у року од 24 часа од објављивања уговора, сазнали смо да је инвеститор у обавези да, уместо 3.5 милијарде, уложи 150 милиона уз 150 милиона евра кредита док се Република Србија обавезује на комплетну припрему терена, додатне позајмице, дозвољава пренос права коришћења земљишта у право својине без накнаде, препушта Стратешком партнеру моћ одлучивања при изради планске документације, поклања приватном предузећу објекте и земљише, одриче се суверенитета обавезујући се да не мења законе на штету уговора, и то све без икаквих гаранција да ће друга страна реализовати договорено”, наводи се у саопштењу ове грађанске иницијативе.

У “Не да(ви)мо Београд” истичу да “додатно забрињава јесте понашање опозиционих странака које, уместо да су ангажовале своје капацитете, да су се бавили правним аспектима овог силовања града и поднели тужбе, да су мобилисали грађане, они су изненађени, неспремни и недорасли ситуацији”.

 

(rse)

Можда ти се свиди

Оставите коментар