Почетна » КАМИОНИ ПРСКАЈУ КОМАРЦЕ ТИК ПОРЕД ДЕЦЕ: Родитељи забринути за здравље малишана!

КАМИОНИ ПРСКАЈУ КОМАРЦЕ ТИК ПОРЕД ДЕЦЕ: Родитељи забринути за здравље малишана!

од admin
0 коментар

– Са бебом и малим дететом сам пре неколико дана око 18.30 часова прво налетела на камионет са прскалицом у Васиној улици, док је остављао целу улицу у густом облаку отрова, да бисмо га касније видели на Калемегдану – сведочи забринута мама двоје малишана, В. Р.

Уколико шетате улицом, а тик поред вас прође камион који запрашује комарце, а добрано попрска и вас, не брините. Препарат којим се прскају “летеће крвопије” није опасан по здравље људи, тврде из Завода за биоциде.

Последњих дана јављали су се забринути родитељи који се жале да су их при шетњама са децом попрскали препаратом за сузбијање комараца.

– Са бебом и малим дететом сам пре неколико дана око 18.30 часова прво налетела на камионет са прскалицом у Васиној улици, док је остављао целу улицу у густом облаку отрова, да бисмо га касније видели на Калемегдану. Не знам ни сама колико пута се провлачио кроз шетаче на стазама, распршујући отров. Врхунац су била два круга око самог дечјег игралишта код павиљона “Цвијета Зузорић”, које је у том тренутку било пуно деце – сведочи забринута мама двоје малишана, В.Р.

Због све чешћих писама забринутих читалаца који се боје да ће препарат којим се прскају комарци здравствено угрозити њихову децу, разговарали само са Иваном Алексићем из Завода за биоциде.

Foto: Tanjug/AP

– Запрашивање комараца врши се од 17 до 22 сата када је и време активности комараца. Препарат којим их прскамо није отрован и не може нанети штету људском организму. Родитељи нека не буду забринути за своју децу, ако их мало и попрска препарат, ништа страшно им се неће десити – тврди Алексић.

Он је додао да је препарат потпуно безбедан за људе и да је дозвољен од Министарства за заштиту животне средине. Апеловао је на грађане да уколико се толико плаше, прилагоде своје активности и да се склоне у време прскања.

Блиц/Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × two =