Почетна » КАРАЂОРЂЕВА ПУНА ПОЛИЦИЈЕ Протест против Београда на води (Фото и Видео)

КАРАЂОРЂЕВА ПУНА ПОЛИЦИЈЕ Протест против Београда на води (Фото и Видео)

од admin
0 коментар

Протест против изградње Београда на води, а у орагнизацији ДС и НС, али и удружења „Не давимо Београд“ требало би да се одржи у Карађорђевој улици, али је приступ отежан због великог броја полицајаца. Полиција ушла и у просторије ГО ДС, тврде демократе, а из МУП-а демантују.

Данас би у Карађорђевој улици у Београду требало да се одржи протест грађана против изградње Београда на води, у организацији ДС и НС, али и удружење „Не давимо Београд“. Међутим, учесници протеста заустављени су испред хотела „Бристол“ одакле је забрањен пролаз до Геозавода где је требало да почне протест, а у том делу града улице су затворене за саобраћај и присутан је велик број полицијаца.

Протест Не давимо Београд, Фото: Тањуг/Оксана Тоскић

За саобраћај су затворене Карађорђева улица до Бранковог моста, Гаврила Принципа и околне улице које воде ка месту где ће данас бити положен камен темељац за изградњу прве две куле у оквиру пројекта „Београд на води“.

Медији јављају да се на протесту окупило око 1.000 грађана који су у једном тренутку успели да помере кордон полиције, пробију се са тротоара у до коловоза, и развију транспарент на којем пише „Не да(ви)мо Београд“.

Учесници протеста стоје испред два прстена полицијског обезбеђења и звижде, дувају у пиштаљке, носе натписе и узвикују пароле против пројекта „Београд на води“.

 

Истовремено, посланик Демократске странке Балша Божовић, на истој друштвеној мрежи, објавио је да је полиција ушла у просторије Градског одбора ДС. Како „Ало!“ незванично сазнаје, полиција се распитивала о протесту који треба да се одржи. Из МУП-а, међутим, то демантују. „Припадници МУП-а ни у једном тренутку нису ушли у просторије те политичке партије“, наводии се у саопштењу МУП-а.

 

Грађани који су дошли на протест носе заставице на којима пише „Чији град? Наш град“, звижде у пиштаљке и узвикују „лопови, лопови“. Они носе и натписе „Сендвич – брза храна или карактерна особина“, „Не давите Београд, „Београд на води – превара“, „Лепо кради ружно гради – пуно кради мало гради“.

 

Полиција је демонстранте ограничила на тротоар у Карађорђевој улици, од улице Коче Поповића, па је саобраћај
затворен у правцу Калемегдана, јављају медији.

 

Демонстранти узвикују и „издаја и издаја“, а чују се и салве звиждука када прође неко службено возило. Протест ДС је заказан за 16 часова.

Протест Не давимо Београд, Фото: Тањуг/Оксана Тоскић

Првобитно је било најављено да ће се учесници протеста окупити испред зграде Геозавода, где је смештено предузеће „Београд на води“, а затим поћи у протестну шетњу до места где ће бти постављен камен темељац.

Организатори су рекли да су на почетку окупљања приведене две особе.

Камен темељац за изградњу две куле данас поподне ће поставити премијер Србије Александар Вучић и председник Управног одбора компаније „Игл хилс“ из Уједињених арапских емирата Мухамед Алабар.

 

(alo.rs)

Можда ти се свиди

Оставите коментар