Почетна » Клуб реалног аикидоа „Уча“ у Калуђерици!

Клуб реалног аикидоа „Уча“ у Калуђерици!

од admin
0 коментар

Жиг Инфо редакција Вам представља клуб реалног аикидоа „Уча“, који већ пуних три године успешно функционише на простору градске општине Гроцка, тачније у Калуђерици!

Реални аикидо  је борилачка вештина самооодбране из Србије, и базира на аикидоу, џијуџици и европском начину размишљања. Од 2003. године је званично регистрована у међународној УСМА класификацији борилачких вештина. Представља дефанзиван, изузетно флексибилан систем одбрамбених техника, чије су основне карактеристике брзина и правовременост реаговања, уклапање у противников напад, континуитет извођења технике и потпуна завршна контрола нападача, помоћу специфичних полуга.

Технике ове бориличке вештине се примењују у разноразним војним обукама и обукама милитантних лица, а поред тога ова вештина је препознатљива као универзална јер за вежбаче није битно којег су пола или узраста.

Оснивач овог стила је Љубомир Врачаревић, који  је носио звање црног појаса 10. дан Соке.

За његовог највернијег ученика сматра се Спасовић Радојица Уча који се реалним аикидоом бави преко 30 година, и носилац је црног појаса 9. дан. Главни је тренер клуба реалног аикидоа „Уча“, који поред секције у Калуђерици ради и у другим деловима града, као што су: Мали Мокри Луг, Нови Београд, Бежанијска коса, Баново брдо.

Поред тренерског рада, као бивши педагог, Радојица је препознатљив и по свом приступу дечијој популацији свих узраста. Такође, клуб се бави и старијом популацијом, а главни и помоћни тренери највише дају акценат на техничку дотераност технике, синхронизацију покрета као и на одбрану од више нападача.

ВИДЕО:

Тренинзи у Калуђерици се одвијају у ОШ: „Милоје Васић“, а термини су понедељком и четвртком у поподневним и вечерњим часовима.
За додатне информације позовите број: 064/ 138-0471

Можда ти се свиди

Оставите коментар