Почетна » КО ДРЖИ ИНТЕРНЕТ НЕБО У ГРОЦКОЈ Гронет у „раљама“ СНС Гроцка?

КО ДРЖИ ИНТЕРНЕТ НЕБО У ГРОЦКОЈ Гронет у „раљама“ СНС Гроцка?

од admin
0 коментар

Како је Жиг Инфо већ писао, 15. септембра 2014.године на састанку председника општине Стефана Дилберовића и директора предузећа „Гронет“ Владимира Пауновића, постигнут је договор да се у наредном периоду на више фреквентних локација на општини Гроцка постави бесплатан бежични интернет.

У децембру исте године, општина Гроцка започела је акцију увођења видео надзора у свим школама на њеној територији. Како је наводио дневни лист Блиц, Градски секретаријат за образовање финансирао је увођење видео надзора.

-Финансирањем видео надзора сада се постигла апсолутна безбедност деце која похађају ове школе, а и преветнивно се спречавају инциденти који су на овим местима били учестали – истакао је тада Стефан Дилберовић, председник општине Гроцка.

Међутим, у свим изјавама за медије нико од представника општине Гроцка није навео ко је и на који начин добио посао за постављање видео надзора. За бесплатан интернет навођено је само да је посао добијен на „састанку“ председника општине Гроцка и Владимира Пуануовића директора Гронета.

Према наводима наших извора из општине Гроцка постоји изразита сумња да је дошло до малверзација око тендера за уградњу видео надзора у основним школама на Општини, као и око увођења бесплатних интернет зона.

Градска општина Гроцка је у протеклих годину дана, преко градског секретеријата финансирала уградњу видео надзора у школама у Винчи, Калуђерици, Бегаљици и Умчарима из буџета општине а да притом није расписн ни један тендер. За разлику од ПУ „Лане“ која је уредно и јавно прошле године у априлу месецу расписала тендер до ког смо дошли преко сајтова јавне-набавке.сом и иттинжењеринг.рс.

Да ту није нешто у реду види се и из тога да иста фирма по читавој општини уз сагласност општине поставља бандере за оптичке каблове у 2015. години без папира чак и на места где бандере не би смеле да буду постављене, речи су наших извора из општине Гроцка.

Приликом истраживања Жиг Инфа, а на основу добијених информација од извора, Гронет односно предузеће БПП инг. доо је заиста постављало дрвене бандере на више локација широм општине Гроцка на заиста чудним локацијама. Чак и на атарским путевима а и на неким мањим саобраћајницама где је очито саобраћајници умањена безбедност за сигурну употребу исте.

Затим, у свим изјавама општинског руководства никада није наведено ко је постављао надзорне камере, као и ко њих контролише.

А ако желите да питате општинску Управу Гроцке, као и предузеће Гронет о видео надзору и о бесплатном интернету, наићи ћете на ћутање или на контрадикторности у званичним одговорима и саопштењима за медије.

Жиг Инфо је, по захтеву за достављање информација oд јавног значаја Гронету, као и Управи ГО Гроцка доставио питања на које је тражио одговоре на све нејасноће.
 У Гронету су на самој предаји званичног дописа рекли да су они приватна фирма и да немају потребе да одговоре на овај допис. ГО Гроцка је каснила са одговором у којем је навела да су тендере вршиле Основне школе а да су они само пребацили новац из буџета у одређеном износу. Међутим, у саопштењима за медије се наводи да  је општина Гроцка у свим школама на нашој општини увела видео надзор и на тај начин омогућен је знатно већи степен безбедности деце за време боравка у школама.

 На све ове сумње, ових дана Жиг Инфо је добио занимљиве фотографије као и информације од поузданог извора за време извођења радова на секундарној мрежи система за наводњавање у Пударцима у октобру прошле године.


Наиме, у току радова некакав кабал је откинут, није се знало чији је. У пројекту и плану није нигде обележен што би требао бити по закону.

Када су се извођачи радова распитали код мештана, испоставило се да је Гронетов јер је дошло до прекида у сигналу телевизије и интернета.Извођачи су отишли до Гронета да траже мапу куда иду каблови јер ни општина ту мапу тада није имала.

Ни Гронет није имао(!) мапу али су им објаснили усмено отприлике где се налази. Убрзо је техничка екипа Гронета дошла на терен и поправила квар.
Ово се десило на потезу Пударци-Умчари, атарски пут кроз Липовник.

Поставља се питање да ли је Гронет повлашћен на територији Општине Гроцке и ко им даје толику политичку подршку за њихов рад.

Што се тиче конкурентности на тржишту они су везани само за територију Гроцке за разлику од осталих оператера. Међутим, у Калуђерици примат имају Телеком, Орион и Иком. Такође су исти доста присутни на југу општине. По незваничним информацијама Гронет има већи удео у претплатништву код домаћинстава у МЗ Гроцка и Бегаљица. Док из Икома стижу неке незваничне најаве да ће ускоро кренути са великим промотивним пакетима у циљу освајања тржишта МЗ Гроцка и то само зато што их је Гронет наводно на нефер начин спречио у ширењу њихове мреже али то ће кратко трајати како сазнајемо из добро обавештених извора.

Да ли је грочанско интернет небо везано и за локалну политику, просудите сами.

Дејан Јовановић/Жиг Инфо

Можда ти се свиди

Оставите коментар