Почетна » КО ЈЕ ОДГОВОРАН ШТО ЈЕ МАЛИШАН ИШЕТАО ИЗ ВРТИЋА Возач аутобуса: Дете је било је престрављено, ни реч није изустило…

КО ЈЕ ОДГОВОРАН ШТО ЈЕ МАЛИШАН ИШЕТАО ИЗ ВРТИЋА Возач аутобуса: Дете је било је престрављено, ни реч није изустило…

од admin
0 коментар

Избегнута трагедија када је троипогодишњак сам напустио вртић „Звездану прашину“. Возач Горан Милутиновић га предао полицији

ДЕЧАК стар око три и по године јуче око 16.30 неприметно је ишетао из вртића „Звездана прашина“ на Бежанијској коси, пратећи родитеље са другом децом, и ушао у аутобус ГСП „Београд“ на линији 72, на стајалишту Марко Ристић! Брзом реакцијом возача Горана Милутиновића (45) малишан је одмах примећен и предат полицији, која га је вратила у обданиште где су га чекали, у међувремену пристигли родитељи.

Видео сам на станици жену која држи своје мало дете у наручју и дечака поред ње. Ушла је у аутобус не гледајући дете иза себе. Као да сам предосетио нешто. Обузела ме је језа док сам у ретровизору посматрао детенце како се само пење и придржава уз шипку врата – прича возач Горан Милутиновић.

Када је непозната жена са дететом у наручју села, а остали путници подигли усамљеног дечака на седиште поред ње, уследила је права драма.

– Жена је почела да хистерише вичући да то није њено дете. Чим сам то чуо, угасио сам аутобус и пришао плавокосом малишану. Био је уплашен, имао је патофне на ногама и плави шортс, који је у тренутку упишкио. Није могао да изусти ни како се зове, ни где су му родитељи. Претрнуо сам. И ја имам синчића, мало је старији од њега – прича возач херој, чијом савесном реакцијом је дете убрзо враћено у руке родитеља.

Срећна околност у том тренутку навела је и саобраћајног полицајца у правцу вртића. Горан га је одмах позвао и дао му дете у наручје наговестивши да је највероватније само изашло из обданишта. Ипак, једна недоумица, каже Горан, неће му дати мирна сна.

Дечак је изашао за неким, највероватније за том женом за којом је ушао у аутобус. Како није приметила дете поред себе? Дечак је морао прећи сам и улицу јер сам се кретао из правца аеродрома – пита се Горан, који већ 23 године ради као возач у ГСП „Београд“.

Иначе, овај савесни мајстор за воланом већ једном је био у сличној ситуацији. Пре десетак година приметио је двојицу шестогодишњих дечака који су сами ушли у аутобус и нису изашли ни после окретнице. Кроз причу са њима увидео је да нешто није у реду. Лако их је забавио причом о аутобусима и позвао полицију. Испоставило се да су малишани били штићеници дома за незбринуту децу.

ШОФЕР ИМА ТРОЈЕ ДЕЦЕ

ВОЗАЧ Горан Милутиновић има троје деце, Милицу (12), Дамјана (7) и Јована (5). Како каже, у вртић „Звездана прашина“ требало је да иде и његово дете.

– Старија деца ми похађају суседну школу „Драган Лукић“, па сам и најмлађег мислио тамо да пребацим – каже Горан. – Када сам видео дете, пред очима ми је био мој син, како сам тумара улицама. Ужасно сам љут на све из тог вртића. Шта би да се то њиховој деци догодило?!

ПОЛИЦАЈАЦ ПРЕУЗЕО МАЛИШАНА

НАДЛЕЖНИ ИЗ МУП потврдили су да је дете пронађено у аутобусу, али и да прича има најсрећнији епилог.

Возач је приметио дете и стао у близини ОШ „Драган Лукић“, где је позвао полицајца да преузме дете – потврђују из МУП. – Претпоставили су да је дете из оближњег вртића, па су га тамо и одвели.

МАЊАК ВАСПИТАЧА

ВРТИЋ „Звездана прашина“ важи за један од најтраженијих у Београду, у којем су највеће гужве и у којем се сваке године тражи „место више“.

Међутим, није тајна да највише васпитача недостаје управо на Новом Београду, а ако хоћемо да будемо још прецизнији, на – Бежанијској коси!

КРИВАЦ ЈЕ „ЉУДСКИ ФАКТОР“?

– ЧИМ је полицајац довео дете утврдили смо да је реч о кориснику наше јаслене групе. Најважније је да је дечак жив и здрав и да се све лепо завршило. Већ смо обавили разговор са родитељима и запосленима, и радимо на утврђивању одговорности. Вртић испуњава највише безбедносне услове, највероватније је реч о људском фактору – потврђује Јелена Дубљевић, заменица директора ПУ „11. април“.

К. МАЛЕШЕВИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар