Почетна » Колективно венчање 17. маја

Колективно венчање 17. маја

од admin
0 коментар

Судбоносно „да“ по 17. пут на „Свадби за маштање“ испред Скупштине града изговориће младенци из свих крајева света

Традиционално колективно венчање, „Свадба за маштање“, које се ове године одржава по 17. пут, заказано је за 17. мај. Пријаве су у току, а до сада су се за учешће на овогодишњој манифестацији пријавила 34 пара.

Као и до сада, венчање ће се одржати под покровитељством Скупштине града а плато испред Старог двора резервисан је за изговарање судбоносног „да“. Склапање брака је потпуно бесплатно, а организатори очекују да ће се пријавити између 100 и 200 парова из свих крајева Србија али и других земаља.

– Засад имамо један пар из иностранства, а већи број заинтересованих очекујемо крајем месеца, после промотивне кампање – каже директор колективног венчања Тиви Мелчев.

Као и претходних година, поред попуста на фотографије, шминку и фризуру, за све младе обезбеђено је више од 500 бесплатних венчаница различитих кројева, које се изнајмљују на два дана. У оквиру генералне пробе венчања, заказане за суботу, 16. мај, „јаче половине“ добијају гратис шишање. Исте вечери докторке Нада Мацура, Ида Станковић и Бранка Лазић свим паровима делиће бесплатне стручне савете, између осталог и оне о репродуктивном здрављу. Такође, организатори су за почетак заједничког живота свим младенцима припремили и поклоне.

СВЕ ПОЧЕЛО 1999. ГОДИНЕ

Манифестација „Колективно венчање“ први пут је одржана 1999. године у току НАТО бомбардовања, а у међувремену прерасло је у културни и хуманитарни догађај.

Досад је више од 1.000 парова из свих крајева света отпочело заједнички живот на овај начин.

М. В.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар