Почетна » КОНАЧНА ЛИСТА ИЗВОЂАЧА ЗА ДОЧЕК Пред Скупшином Саша Ковачевић, Бајага, Харис и трубачи Дејана Петровића у поноћ

КОНАЧНА ЛИСТА ИЗВОЂАЧА ЗА ДОЧЕК Пред Скупшином Саша Ковачевић, Бајага, Харис и трубачи Дејана Петровића у поноћ

од admin
0 коментар

Харис Џиновић, Бајага и инструктори, Саша Ковачевић и Дејан Петровић Биг бенд наступиће 31. децембра на дочеку Нове године на бини испред Дома Народне скупштине, потврдили су данас у Скупштини града организатори из Центра београдских фестивала (ЦЕБЕФ).

Дан касније, 1. јануара, пред Народном скупштином ће од 14 сати наступити Александар Седлар и Београдска симфонијета и гостима, међу којима су солисти Београдске опере, те Александар Ераковић, Бојана Вунтуришевић, Леонтина Вукомановић са хором „Чаролија“ и Ана Станић. На истој бини увече ће наступити Сенидах, Раста, Грамофондзие и „Дисциплес“.

Журке пред Народном скупштином почеће већ 30. децембра увече, када ће наступити победници дигиталне активације „Свирамо кавер“, потом домаћи бенд С.А.Р.С. а за њима и „Стерео МЦ’с“ и „Рудиментал“.

Бајага: Шанса за све који нису имали улазнице за „Арену“

– Веома ми је драго што смо део програма за дочек Нове године испред Народне скупштине, зато што то значи да ћемо 35. јубиларну годину Бајаге и инструктора дочекати код куће. Ова година била нам је изузетно успешна, имали смо много великих наступа, од фестивала „Егзит“ и „Си денс“, преко Пулске арене, па све до Београдске арене која је, на нашу срећу, била распродата – казао је је Момчило Бајагић Бајага.

Milan Đurđević (

Он је додао да је ово сјајна прилика за све он који нису успели да дођу до карата за концерт у „Арени“, али и за све госте Београда којих ће, како верује, бити много.

– Сви они моћи ће заједно са нама да уживају испред Народне скупштине. Систем озвучења биће потпуно исти као на концерту у Београдској арени, који се показао одлично и по мишљену публике – закључио је Бајага.

Харис Џиновић: Људи у свету су ускраћени за овакав мерак

И Харис Џиновић изаразио је велико задовољство што ће бити део великог дочека испред Народне скупштине.

Beograd ovakvim manifestacijama već godinama parira velikim metropolama, kaže Haris Džinović

Како је рекао, када су овакве манифестације у питању, Београд већ дуго година парира великим метрополама попут Париза или Лондона. А као неко ко је дуго живео у иностранству констатовао је да су „људи тамо ускраћени за мерак“, а да су „овакве прославе у Београду посебне“.

Класика у Сава центру

Љубитељи класичне музике ће у дворани Сава центра присуствовати музичком догађају названом „Отмено“, који ће се састојати се од „хитова“ класичне музике у редовном програму у Великој сали, као и додатном музичком програму у холу.

Заменик градоначелика Београда Горан Весић истакао је да су за 30. децембар, за који је програм уведен последњих неколико година као увертира за дочек, овога пута посвећен млађој публици.

Весић: Два месеца програма

– Ове године први пут уводимо и 1. јануар. Тада ћемо у два сата имати концерт класичне музике где ће натупити Александар Седлар, а увече су планирани концерти Расте, Грамофонџија и „Дисциплес“ – казао је Весић.

Поред њих у оквиру манифестације „Београдска зима“ наступиће и многи други музичари међу којима су и Лена Ковачевић и „Неверне бебе“, додао је заменик градоначелника.

– Припремили смо одличан програм који почиње 1. децембра, а завршава се 31. јануара. Током та два месеца, колико ће трајати „Београдска зима“, потрудили смо се да угодимо прво нашим суграђанима, а онда и свим гостима града Београда – рекао је Весић.

На питања новинара колико је град издвојио из буџета за ову манифестацију, а колико се очекује да ће да заради, пре свега од посета страних туриста, Весић је одговорио да ће укупни трошкови и зарада бити познати у фебруару следеће године, када се двомесечна манифестација заврши. Тако је било и прошле године, рекао је Весић.

Забава за најмлађе

Највећа забава за малишане планирана је на Тргу Николе Пашића.

– Клизалиште на Тргу Николе Пашића ће постати Ледени парк, простираће се на 1.200 квадрата и у својој понуди ће имати и санкалиште за најмлађе, као и гејминг зону, али многе друге интересантне садржаје и програме. Београдска зима почиње 1. децембра 2018. године и трајаће до 31. јануара 2019. године. Одржаће се на више од 20 локација – најављено је из ЦЕБЕФ-а.

Српске народне и бајке Браће Грим биће представљане на Тргу бајки, на платоу испред УК „Вук Караџић“. Поред представа, на тргу ће се наћи и тезге са старим српским рукотворинама, као и мало луткарско позориште.

Дечји културни центар ће у свом простору понудити забавне и едукативне програме за малишане – све најпопуларније божићине и новогодишње мелодије на концертима као и атрактивне радионице у преподневним сатима.

Биоскоп на отвореном на Славији

„Опен Аир Цинема“ назив је програма у оквиру којег ће на платоу Трга Славија 30. и 31. децембра и 1. јануара посетиоци моћи да гледају филмове на отвореном. Међу остварењима ће се, поред анимираних и публици омиљених познатих филмова, наћи и најновији филмски хитови и понудити им другачији начин да дочекају Нову годину, најављено је данас.

Р. Бјелић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар