Почетна Локалне вестиБеоград Коначно: Иста цена карте у ГСП и “Ласти”?

Коначно: Иста цена карте у ГСП и “Ласти”?

од admin
0 коментар

У новом тарифном систњму више неће бити разлике у цени карте у зависности од тога да ли путници користе линије градског или приградског саобраћаја.

НОВЕ измене тарифног система јавног превоза, које ће бити уведене наредних месеци, највише ће се односити на приградска насеља. Убудуће више неће бити разлике у цени карте у зависности од тога да ли путници користе линије градског или приградског саобраћаја.

– После увођења нових врста временских карата разматрају се даље опције и могућности измена тарифног система које ће допринети његовом побољшању и већој приступачности за све кориснике – рекли су у Секретаријату за саобраћај. – Тренутно није могуће предвидети када би евентуалне измене могле да почну да се примењују.

Према незваничним информацијама, промене би се највише односиле на ИТС2, па би становници приградских насеља коначно превоз плаћали по истим аршинима као и остали житељи Београда.

До приградских насеља саобраћају линије јавног превоза у којима важи ценовник као за градску вожњу, али и аутобуси „Ласте“, „Ластре“ и приватних превозника који возе на приградским линијама и где се карта наплаћује скупље. Тако вожња од Београда до Велике Моштанице, оне који путују ГСП линијом 551 кошта 89 динара, док „Ластини“ корисници морају да издвоје 97 динара.

МЛАДЕНОВАЦ, СОПОТ, БАРАЈЕВО…

ЛИНИЈЕ ИТС2 возе до општина Младеновац, Сопот, Барајево, Лазаревац, Обреновац и Гроцка. На њима нема временских карата, већ важе појединачне чије се цене крећу од 95 до 480 динара, у зависности од зоне. Постоји 10 зона за појединачне карте, док за кориснике месечних картица важе три.

 

(novosti)

Можда ти се свиди

Оставите коментар