Почетна » Корнети, кугле, али и на точење

Корнети, кугле, али и на точење

од admin
0 коментар

Разноврсна понуда сладоледа на престоничким улицама. Фрижидери на све стране, свако има своје муштерије

ПОЧЕЛА је сезона сладоледа. А избор на београдским улицама више је него богат: од оних фабричких из фрижидера, на штапићима, у чашама и корнетима, преко других, на точење или кугле.

Конкуренција „Фрикома“ и „Нестлеа“ можда је најевидентнија на Ади Циганлији где је сваком од произвођача „припала“ по једна обала“. И док су „фрикомовци“ верне потрошаче обрадовали новим укусима „малина кејк“ и „јафа максимо“, љубитељи „Нестлеових“ сладоледа уживају у „топ гану“ од чоколаде и ваниле и, код деце, веома популарном „спарклију“.

– Продаја иде веома добро, а најтраженији је као и претходне године „хит“ – каже једна од љубазних продавачица.

За оне који више воле сладолед на кугле, дуж целе Кнез Михаилове улице постављени су фрижидери из којих „провирују“ многобројни укуси ове посластице. Цене су 80 и 90 динара за куглу, а они који желе велики слатки корнет, морају издвојити још од 10 до 40 динара.

-Људи најчешће узимају по три кугле, а најбрже се распродају чоколада и ванила – прича продавачица Тамара Јовановић. – Конкуренција јесте велика, али то не утиче много на продају јер имамо сталне муштерије које често долазе.

ПОСНИ, ПА ЈОШ БЕЗ ГЛУТЕНА

ПОРЕД класичних, код продаваца „Ајсбокс“ сладоледа, могу се пробати необични корнети са укусом јагоде и чоколаде, а њихови сладоледи су углавном посни и без глутена. Они који желе да направе сопствену комбинацију, додавањем различитих укуса и прелива, могу то учинити у „Карибику“ целе године.

ЂУМБИР и НАНА

НЕШТО необичнији укуси, као што је комбинација поморанџе и ђумбира, страћателе и јагоде, или пак лимуна и нане, могу се пробати у „Мориц ајсу“. Продају се у чаши и корнету, цена мале порције је 150 динара, за средњу треба издвојити 250, док је велика 350 динара.

М. ВЕЉКОВИЋ    новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар