Почетна » КРЕНУЛЕ ТОПЛЕ ПРОБЕ: Од сутра грејна сезона у Београду

КРЕНУЛЕ ТОПЛЕ ПРОБЕ: Од сутра грејна сезона у Београду

од Други Пишу
0 коментар

У БЕОГРАДУ се од данас спроводе топле пробе, радијатори у становима биће топли, а званична грејна сезона почиње сутра, 1. новембра, истичу из ЈКП „Београдске електране“.

-Ове године је мало неуобичајен, одложен почетак грејне сезоне, али Београдске електране су од данас кренуле са испоруком топлотне енергије. Данас су топле пробе – прво пуштање у систем, које је увек захтевно, а од сутра почињемо редован режим испоруке топлотне енергије, рекла је за Тањуг извршна директорка за производњу топлотне енергије „Београдских електрана Ивана Калања.

Она је истакла да су „Електране“ обезбедиле све потребне енергенте, а закључени су и уговори са „Србијагасом“ за природни гас.

Мазут је у резервоарима и сви остали енергенти. Све иде како треба, рекла је Калања.

Навела је да су тзв. „хладне“ пробе вршене у периоду од 1. до 10. октобра. и да је систем био потпуно технички спреман.

-Наравно, када се први пут пушта у топлом режиму, односно када дође до загревања, буде ту још неких поремећаја и додатних подешавања и то ћемо управо радити данас и наредних дана, рекла је Калања.

Како је додала, температура у становима ће бити 20 степени, или један степен више или мање.

Пиручила је и да до обуставе грејне сезоне неће доћи, али да су могући прекиди грејања, који су дефинисани правилима о раду и одлуком о снабдевању топлотном енергијом у Београду.

-Када је температура преко 15 степени, има гашења, када се спусти поново на 12 степени, идемо поново у испоруку топлотне енергије, рекла је Калања.

Грејна сезона траје до 15. априла, са обавезом да се до 3. маја буде у приправности, па чак и након тог „рока“, ако меесец буде хладан, појашњава она и додаје да све зависи од временских услова.

-Ми смо спремни. Нико не може да предвиди ситуацију, у Европи се пооштрава сваки дан. Ми имамо уговорене количине гаса, залихе мазута, и трудићемо да грађани не осете кризу, поручила је Калања.

Уколико у првим данима неки објекат нема грејање, грађани могу да позову диспечерски центар и то пријаве, на број телефона 011/2093011.

Тањуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар