Почетна » КРИВАЦ ИЛИ ХЕРОЈ? Жена ударила три дечака и у исто време спречила још већу трагедију

КРИВАЦ ИЛИ ХЕРОЈ? Жена ударила три дечака и у исто време спречила још већу трагедију

од admin
0 коментар

Зачуо се плач и врисак и настала је права паника када је јуче испред школе на великом одмору Београђанка аутомобилом ударила троје деце.

Место несреће
Несрећа се догодила код Основне школе „Веселин Маслеша“ за време великог одмора око 15.30 сати.

Деца су са лакшим телесним повредама збринута у Дечјој болници у Тиршовој и убрзо су били пуштени кући.

Три дечака ударио је аутомобил који је непосредно пре тога био паркиран свега неколико метара даље у Улици Стевана Јаковљевића. Жена која је била за воланом возила је троје мале деце.

Директорка ОШ „Веселин Маслеша“ Наталија Матић

Њој је усред вожње закочила папучица, није могла да закочи. Да би избегла трагедију, нагло је скренула, пробила ограду приватног дворишта и ударила у кућу.

– Затекла сам их како стоје са стране. Два наставника држала су дечака који није могао да хода. За једног ученика сам инсистирала да га погледају јер је имао одеротине, а био је и уплашен. Врло сам потресена и нико од нас се није смирио. На срећу, ова деца су ипак добро реаговала, били су прибрани и неки су избегли то што је могло да се деси… Ваљда ће бити све у реду – казала је кроз уздах директорка ОШ „Веселин Маслеша“ Наталија Матић.

Деца су изашла са часа и присећала се несреће.

– Могао сам да погинем – казао је један дечак.

Препричавали су како је њихов другар био заробљен између аутомобила и ограде, па се чак и онесвестио, а други је ударио у ивичњак. Кажу да су неки од њих и све време плакали. Ипак, били су свесни да је права трагедија избегнута и нико не осуђује жену која је била за воланом.

– Она није пијана ни луда, ни дрогирана. Заглавила јој се папучица гаса и да не би згазила другу децу она је улетела у двориште. Урадила је најбоље што је могла. На улици је била гомила деце и да је продужила право згазила би њих 10, ко зна… Плакала је, она је као прво ризиковала своју децу кад је улетела да удари у кућу – каже Миливоје Поповић, комшија у чијем дворишту је завршио аутомобил.

Слично прича и радник обезбеђења Драган Ш. који је одмах притрчао и обавестио директорку.

– Један је пао на хаубу, другог је аутомобил гурнуо, а једног закачио… Њих тројица су из истог одељења. У аутомобилу је било троје деце, два из обданишта, а једно први разред. Плаче она, плачу деца… – присећа се Драган Ш.

Несрећа се десила испред куће познатог певача

Комшија испред чије куће је био паркиран ауто Раде Јоровић каже да је жену виђао и раније, јер је долазила по децу, али да је није познавао. Дешава се, каже, да аутомобили пребрзо пролазе поред школе, али овакав удес не памти.
– За 30 година на овом месту се није се догодило тако нешто – прича Београђанин Раде Јоровић.

М. Бељан    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар