Почетна » Лештане: Разровали улицу и заборавили?

Лештане: Разровали улицу и заборавили?

од admin
0 коментар

Забранска улица у Гроцкој месецима чека реконструкцију

ЖИТЕЉИ грочанског насеља Лештане, већ месецима се боре са буком багера и несносном прашином. Забранска улица вапи за асфалтирањем после радова на преспајању резервоара „Калуђерица“ на водовод Макиш – Младеновац. Како кажу мештани, ова деоница одавно је требало да буде завршена, али приоритет је неоправдано дат центру Калуђерице, који је делимично у новом руху „заблистао“ пре неколико дана.

Према речима Лештанца Драгана Степановића, уместо новог асфалта, радници приватне фирме „Изотекс д.о.о.“ у поменуту улицу донели су земљу и посули шљунак. Тек пре неколико дана Забранска је дошла на ред, а сређивање водовода пошло је одатле.

– Наша улица раскопана је на најужем делу, прилази кућама су уништени, а надлежни као да то не виде – огорчен је Драган.

Када је почело копање због водоводних цеви, улица је претворена у алтернативни пут ка Калуђерици, пошто су тешки камиони туда преносили материјал за асфалтирање.

– Од буке не може да се живи последња три месеца. Нема ниједног саобраћајног знака, нити лежећег полицајца – каже Степановић.

Из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, задужене за посао спајања водоводних мрежа дужине шест километара, објаснили су нам да се радови изводе у две фазе.

– У току је враћање саобраћајница у првобитно стање. – Тај посао требало би да буде готов у наредних седам дана.

ТРОТОАРИ НЕТАКНУТИ

ИАКО су радници „Изотекс д.о.о“ закрпили рупе у Улици војводе Степе у Калуђерици, тротоари су остали нетакнути. И док коловозом сада аутомобили пролазе без бојазни од упадања у ископине, мајке са колицима принуђене су да своју децу возе главном улицом, како би заобишле уништену стазу.

Г. НОВАКОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар