Почетна » ЉУБАВ СА ГОДИНАМА НЕ БЛЕДИ Ово су савети за успешан брак људи који славе „златну свадбу“

ЉУБАВ СА ГОДИНАМА НЕ БЛЕДИ Ово су савети за успешан брак људи који славе „златну свадбу“

од admin
0 коментар

– Мушкарац мора да буде вољан да се прилагођава жениним прохтевима и да је пажљиво слуша. Када то успе да уради, успех у браку је неизбежан – каже за „Блиц“ Селим Чанић (74) који са супругом Франциском (77) слави 50 година брака.

Брачним паровима који славе „златну свадбу“, односно, 50 година брака данас су, на обележавању славе Светог Трифуна, у дневном центру и клубу за старије „Драгиша Ћирић“ у Земуну уручена симболична признања.

Селим Чанић задовољан и поносан на додељено признање седи поред своје супруге Франциске, и са осмехом на лицу објашњава које су то „цаке“ које брак чине дуговечним.

– Као што мушкарац мора да научи да слуша жену, тако и она мора да схвати да је мушкарац нежно биће које жуди за пажњом, чак можда и више него жена. Изгледа да је моја супруга то на време схватила и ево, нас двоје смо 50 година у срећном браку – искрен је Селим.

Његова супруга додала је да ће „златну свадбу“ вероватно провести у изласку.

– Изаћи ћемо негде вечерас сигурно. Па ваљда ме неће терати да на данашњи дан перем судове – кроз осмех каже Франциска.

Међу 21 паром који је данас био на прослави дана љубави, нашли су се и Вера (76) и Јеврем Васић (74) који такође обележавају 50 година брака.

Vasić Vera i Jevrem takođe su dobili priznanje za skladan brak koji traje već 50 godina

Васић Вера и Јеврем такође су добили признање за складан брак који траје већ 50 година

– На самом почетку везе жена мора да „издресира“ мушкарца да би се он понашао како она хоће. Уколико јој то успе, брак ће бити добар. После је све ствар толеранције, љубави и пажње коју једно дургом свакодневно поклањате – осмехујући су једном даху Вера открива рецепт за љубав, додајући да је мужа упознала док је на пијаци продавао грожђе.

– Упознали смо се случајно, на пијаци. Од тада грожђе више не једем – шали се бака Вера и додаје да љубав и после толико година није нестала и да им дане улепшавају плодови њихове љубави – троје деце и петоро унучади.

Прославу 60 година брака обележили су Јованка (79) и Братислав Спарић (83).

Baka Jovanka primila je priznanje u svoje i u ime supruga Bratislava

Бака Јованка примила је признање у своје и у име супруга Братислава

– Братислав ми је кући, повредио је руку, па сам ја дошла да примим награду. Само стрпљење, љубав, поштовање и заједнички рад су успех доброг брака. Ево, нас двоје немамо деце, али смо једно другом љубављу успели да надоместимо ту празнину – искрена је бака Јованка.

Д. Р.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар