Почетна » Лопови усред бела дана упорно истачу бензин из резервоара

Лопови усред бела дана упорно истачу бензин из резервоара

Остају без капи горива, а паркинг уредно плаћају

од Други Пишу
0 коментар

Дођете својим колима на посао, паркирате се, платите паркинг, а кући морате да се вратите таксијем, јер је ваш резервоар потпуно празан. Ова ситуација већ годинама излуђује све оне који се паркирају дуж Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду, јер им фантоми упорно краду гориво из резервоара.

„Не смемо да наточимо више од 1.000 динара годрива дневно, сваки дан идемо на пумпу, јер никад не знамо када ћемо бити ‘на мети’. Њима нико не може да уђе у траг“, прича нам један Београђанин.

Специфично је да се то дешава „у сред бела дана“, а још је чудније што нико никада није успео да ухвати починиоце.

Госпођа која свакодневно паркира њено возило на том паркингу, јер ради у близини, више пута је остајала без капи горива.

„Будући да радим у Блоку 32, стално остављам кола на том паркингу, јер је близу. Дођем ујутро са пуним резервоаром и, после подне, када се вратим, нема више горива. Једном приликом сам пронашла и „одваљен“ чеп од танка мог аутомобила у локви просутог горива. Ауто којим ја идем на посао није нов па не поседује решетке у резервоару које спречавају црево да уђе“, испричала нам је.

Те решетке може и да угради и вероватно би помогле, али… штета може да буде већа него корист.

„Плашим се да их уградим јер је резервоар доступан и са доње стране. Не знам да ли ће их то разбеснети јер лако могу да пробуше резервоар одоздо и то је онда још већи проблем“, рекла је власница.

Она је случај пријавила и полицији, али тешко је утврдити идентитете тих људи. Једини начин да се томе трајно стане на пут је да неко ухвати починиоце на делу.

Госпођа је разговарала и са надлежнима за наплату тог паркинга, али су они рекли да нису одговорни за чување возила.

„Плаћам тај паркинг и надала сам се да је у цену урачуната и сигурност мојих кола, али сам се преварила. Људи су ми рекли да они нису надлежни да брину о возилима већ је у цену урачунато само право да користим паркинг место“, објаснила је жена.

Давних деведесетих, када је бензин био ретка појава и „луксузно добро“, овакви случајеви су били свакодневица. Редовно су се, под окриљем ноћи, празнили резервоари грађана. У последње време се све чешће сусрећемо са жртвама крађе бензина.

Подсетимо се случајева који се дешавају на бензинским пумпама широм Србије. Двојица моториста редовно пљачкају бензинске станице – наточе резервоар и нестану у трен ока.

Принцип је следећи: Паркирају моторе тако да точилица стоји између. Док су радници бензинске станице у близини понашају се као и сви други корисници – точе гориво. У једном тренутку, један од њих нестане са друге стране точилице, тако да радници помисле да је отишао до касе како би платио наточено гориво. Када се радник окрене, они седну на мотоцикле и муњевитом брзином нестану са лица места.

 

Владимир Бранковић, Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар