Почетна » Мајка бебу полила врелом водом!

Мајка бебу полила врелом водом!

од admin
0 коментар

Приведена Београђанка Ивана М. због сумње на злостављање детета од 11 месеци. Девојчица пребачена на Одељење пластичне хирургије и више није у животној опасности

МАЈКА девојчице старе 11 месеци која је, у недељу увече, са тешким опекотинама стопала и ногу примљена у Универзитетску дечју клинику у понедељак је ухапшена! Београђанка Ивана М. (25) сумњичи се да је свом детету врелом водом нанела повреде опасне по живот.

Полиција и социјални радници посумњали су у тврдње мајке да се девојчица повредила када је повукла шерпу са врелом водом са шпорета.

– Мајци је одређено задржавање од 48 сати – рекли су у МУП. – Она ће, након тога, уз кривичну пријаву због сумње да је починила кривично дело запуштање и злостављање малолетног детета и кршења породичних обавеза бити приведена Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

Дете је са интензивне неге клинике у Тиршовој улици у понедељак пребачено на одељење пластичне хирургије и више није у животној опасности.

– Радимо на даљој дијагностици повреда и здравственог стања детета – каже за “Новости проф. др Зоран Радојчић, директор болнице. – Није искључено да ћемо девојчици морати да пресађујемо кожу.

Несрећна девојчица, иначе, са мајком Иваном и оцем Мухамедом Краснићијем живи у београдском неформалном насељу “Мали Лесковац”. Комшије кажу да су се недавно доселили у овај крај.

– Мухамеда познајем из виђења, али знам да је вредан човек, запослен у ЈКП “Градска чистоћа” – испричао нам је један од становника “Малог Лесковца”, који живи неколико кућа од породице повређене бебе. – Ивана, коју никада нисам видео, је његова друга жена. Чуо сам да су скоро добили принову. Са њима је живело и троје деце из Мухамедовог првог брака и колико знамо, његов стриц. Нису просили, нити терали децу да то раде, фино су живели од његове плате.

ЗАШТИТА ДЕТЕТА

СОЦИЈАЛНИ радници тврде да у овом тренутку још не знају да ли је беба З. М. намерно повређена и да ли је у питању породично насиље.

– Стручни радници предузеће све мере из своје надлежности да заштите дете – тврде у Градском центру за социјални рад. – Уколико је беба животно угрожена, измештање из примарне породице је неопходно.

М. Љ. П. – Б. Б.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар