Почетна » Мали: Повећаћемо број контролора у превозу

Мали: Повећаћемо број контролора у превозу

од admin
0 коментар

Систем контроле у јавном градском превозу и након увођења новог тарифног система биће исти, али ће број контролора бити повећан, изјавио је градноначелник Београда

БЕОГРАД – Систем контроле у јавном градском превозу и након увођења новог тарифног система биће исти, али ће број контролора бити повећан, изјавио је градноначелник Београда Синиша Мали.

„Смањење цене превоза, пре свега за грађане приградских општина, корак је напред. Систем контроле ће остати исти, али ће бити више контролора, имаћемо више људи на терену, поготово кад изменимо Закон о комуналној полицији“, рекао је Мали на представљању новог тарифног система у Скупштини града, одговарајући на питање новинара.

Он је рекао да подаци показују да око пола милиона грађана користи приградски превоз, од којих само око 22.000 њих плаћа месечу карту

„Појачаћемо интензитет конторле, како би што врећи број грађана плаћао карту, али се надамо да ће грађани сами схватити да је боље да плаћају месечну карту и да ће тиме и систем превоза бити финансијски одржив“, рекао је Мали.

Од 1. октобра, како је најављено, биће успостављен нови тарифни систем јавног градског превоза, док ће нова мрежа линија заживети 1. јанура 2016. године, а цене карата биће ниже од пет до 45 одсто.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар