Почетна Локалне вестиБеоград МАЛО ЛАТИНИЦА, МАЛО ЋИРИЛИЦА На табли Дома здравља „Др Симо Милошевић“ помешана два писма. Ово је ЊИХОВО ОБЈАШЊЕЊЕ

МАЛО ЛАТИНИЦА, МАЛО ЋИРИЛИЦА На табли Дома здравља „Др Симо Милошевић“ помешана два писма. Ово је ЊИХОВО ОБЈАШЊЕЊЕ

од admin
0 коментар
 
Наиме, на табли је „др“ исписано латиницом, док је остатак назива на истој табли или „Дом здравља“ и „Симо Милошевић“ на ћирилици. Грешку је сасвим случајно приметио читалац „Блица“, Никола Коматина, иначе магистар српској језика.
– Према Правопису српског језика из 1991. године, задржали смо оба писма, латиницу и ћирилицу. Међутим, постоје јасна правила која говоре да их не можемо мешати. Пролазио сам туда и случајно приметио грешку, па сам решио да попричам са директором. Рекли су ми да су се и раније људи жалили, али и да је „др“ латински назив и да је зато написано латиницом. Након разговора рекли су да ће предлог о промени, односно исправљање грешке, ставити на разматрање – прича Коматина.
Из ДЗ „Др Симо Милошевић“, упркос бројним покушајима, нису се јављали на телефоне са сајта ове здравствене установе, те смо остали ускраћени за њихов коментар.
С. Л.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар