Почетна » МЕГА РОКАДЕ У ВЛАСТИ Промењени помоћници градоначелника, девет „министара“, директори ГСП и „Стамбеног“, начелник Комуналне полиције…

МЕГА РОКАДЕ У ВЛАСТИ Промењени помоћници градоначелника, девет „министара“, директори ГСП и „Стамбеног“, начелник Комуналне полиције…

од admin
0 коментар

Ни два месеца нису прошла откако је др Зоран Радојичић постао 67. градоначелник у историји Београда, а у претходних 58 дана, у тишини, без много помпе, па чак и званичних обавештења, извршене су велике промене у његовом најближем окружењу, Градској управи, Градском већу, али и на челу појединих градских предузећа. И по свему судећи, на томе се неће стати.

За разлику од претходника, Радојичић је за заменика и човека од највећег поверења, уместо Андреје Младеновића изабрао Горана Весића, који се у протекла два месеца и бавио најтежим питањима у граду. Рокада је извршена и на местима помоћника градоначелника где су уместо Борка Милосављевића и његовог презимењака Слободана, постављени већ поменути Андреја Младеновић, али и Александар Марковић и Ацо Петровић, чланови Градског већа у претходном мандату.

Poverenje: Goran Vesić i Zoran Radojičić

Практично из овог најближег градоначелниковог окружења, упркос струји која је била против њега, остао је још само Милутин Фолић на функцији главног градског урбанисте, уједно и помоћника градоначелника.

Промене су затим настављене по дубини, па је од 13 чланова Градског већа у новом мандату преостало њих петоро – Стево Марушић, Драгомир Петронијевић (многи су га видели и на вишој функцији), Тања Поповић, Слободан Шолевић и Милан Јанковић. Њима су се као нови чланови придружили Милош Дангубић, Гаврило Ковачевић, Зоран Адамовић, Елена Билић, др Фадиљ Еминовић, Војин Вучићевић, Владимир Јестратијевић и Филип Марјановић.

Великих потреса било је и у Градској управи где је, до сада, промењено девет од 23 градска секретара, односно својеврсних „министара“. Последња у низу рокада је обављена у Секретаријату за јавни превоз где је Угљешу Митровића наследио Јовица Васиљевић. Међутим, пре њега промена је било и у Секретаријату за спорт (уместо Зорана Јовановића дошла Драгана Белојевић), Секретаријату за управу (Милан Бркљач – Никола Прелевић), Секретаријату за финансије (Јелена Танасковић – Татјана Миливојевић), Секретаријату за енергетику (Наташа Путник – Нина Јандрић), Секретаријату за комуналне и стамбене послове (Нина Јандрић – Никола Ковачевић), Секретаријату за имовинске и правне послове (Славица Савичић – Татјана Парпур), Секретаријату за скупштинске послове (Божидар Узелац – Наташа Ђукић) и Секретаријату за послове комуналне полиције, односно функцији начелника Комуналне полиције (Никола Ристић – Иван Дивац).

Dame u gradskoj vlasti: Dragana Belojević, Nataša Stojisavljević i Vera Dražić

После свих ових рокада, припаднице лепшег пола су преузеле практично Градску управу пошто држе 13 од 25 секретаријата и плус на челу Градске управе имају Сандру Пантелић.

Веома атрактивне, али и деликатне су свакако функције директора највећих градских предузећа. Град Београд је пре неколико недеља расписао конкурс за 15 нових директора, али је од доласка нове власти промењено већ троје челника. Ногу је одласком повукао Иван Сочо у „Градским пијацама“, а наследио га је, барем привремено Бојан Бајагић.

Podneo ostavku: Željko Milković, doskorašnji direktor GSP

У „Градском стамбеном“, после одласка Николе Ковачевића на „министарску“ функцију постављен је Владимир Брашић и, коначно, до рокаде је дошло и у ГСП „Београд“ – уместо Жељка Милковића, дугогодишњег челника, за првог човека највећег градског превозника постављен је Радиша Момчиловић.

Наравно, не треба заборавити ни да је на челу „Арене“ уместо Ђорђа Милутиновића постављен бивши кошаркаш Горан Грбовић, а промене у овим, условно речено мање важним градским предузећима, као и на челу установа културе и спорта тек треба очекивати у наредном периоду.

Оставке поднело и 15 одборника

Великих рокада је било и у скупштинским клупама. За само два-три месеца, оставке је на своје функције већ поднело 15 градских одборника, почев од Синише Малог, Александра Антића, Томе Филе, Горана Грбовића, Светислав Гонцић, Сима Аврамовић, Ирена Вујовић, Весна Станојевић…

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар